to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να διαλύσει το παρακράτος Μητσοτάκη

Το προγραμματικό πλαίσιο μιας προοδευτικής κυβέρνησης δεν μπορεί να εξαντλείται στην αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των πολλών και η διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα ζητήματα Δημοκρατίας και η αποκατάσταση της θεσμικής νομιμότητας είναι από τα μείζονα ζητήματα. Η διάλυση του παρακράτους που έχει στήσει ο Μητσοτάκης ίσως είναι το κορυφαίο. Από τώρα όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοηθούν για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς εκτροπής του Μητσοτάκη. Να συμπτύξουν ενιαίο μέτωπο για την διάλυση του παρακράτους των «αρίστων». Το θέμα είναι κορυφαίο.


Ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να πέσει στα μαλακά. Όμως αποτυγχάνει σε όλες τις παραπλανητικές  προσπάθειές του. Έφαγε πόρτα από τους πρέσβεις Ουκρανίας και Αρμενίας για τις παρασκηνιακές απόπειρές του περί εμπλοκής αυτών των χωρών.  Η Ευρώπη βοά για το παρακράτος του που διασύρει τη χώρα διεθνώς. Η Κομισιόν ήδη του έστειλε μήνυμα.  Η Ευρώπη δεν κρύβει την απέχθειά της για αυτήν την κατάσταση.

Ο πανικός του Μητσοτάκη και του περίγυρού του είναι απίστευτος. Πλήρης η απαξίωσή του. Τα ψέματα που εκστομίζει ότι «δεν ήξερε» δεν πείθουν ακόμα και στελέχη ή βουλευτές του που τρέχουν να κρυφτούν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Σε αυτό ακριβώς  το σημείο ο Μητσοτάκης θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος. Οι βαρόνο των μέσων ενημέρωσης και τα παπαγαλάκια του Μητσοτάκη  θα πιάσουν – ήδη έχουν πιάσει – δουλειά. Θα κάνουν τα πάντα ώστε οι πολίτες να μην βλέπουν το παρακράτος αλλά διάφορα άλλα επουσιώδη πράγματα για το θέμα αυτό. Θα κρύβουν γεγονότα, θα αποφεύγουν να μπουν στα κρίσιμα ερωτήματα που έχει ο κόσμος για το κορυφαίο αυτό ζήτημα και θα αναπαράγουν τα γελοία επιχειρήματα που προβάλει ο Οικονόμου και οι περί αυτόν. Τι και αν από το 108 βαθμό αξιοπιστίας  κατρακυλήσουν στο …208.

Είναι στο χέρι των προοδευτικών δυνάμεων να βάλουν φραγμό στην πρωτοφανή εκτροπή του Μητσοτάκη. Και εντός βουλής και εκτός αυτής.  Η συνεννόησή τους είναι εκ των ουκ άνευ. Όχι μόνο για αυτό το ζήτημα αλλά και για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Άλλωστε αντιλαμβάνονται ότι ο Μητσοτάκης δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο όσο κυβερνά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)