to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 31.03.2023

Πολιτική

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το προκλητικό ακαταδίωκτο της Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών

Η προκλητική τροπολογία για το ακαταδίωκτο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα διερευνήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ


Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.  Εκτός από τη ΝΔ, επί της αρχής υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν. 

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπερψηφίζοντας τα άρθρα για τα μέτρα στήριξης σε πληγέντες και οικογένειες θυμάτων στα Τέμπη. Τα εν λόγω μέτρα ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Η προκλητική τροπολογία για το ακαταδίωκτο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα διερευνήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που άφησε πίσω του 57 νεκρούς, πέρασε μόνο από τη ΝΔ, καθώς την καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι ο πρόεδρος (Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς) και τα μέλη της έκτακτης Επιτροπής (Χρήστος Πυργίδης και Βασίλειος Προφυλλίδης) δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες και «δεν έχουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο». Υπενθυμίζεται δε το ίδιο καθεστώς είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι την Επιτροπή για τα Τέμπη απαρτίζουν οι:

Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
Χρήστος Πυργίδης, Καθηγητής Σιδηροδρομικής του ΑΠΘ, ως μέλος.
Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Πηγή: Αυγή

Διαβάστε ακόμη:

ΜέΡΑ25: Ύβρις για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Διερεύνησης

tags: Τέμπη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)