to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μόνο η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει τον Μητσοτάκη

Μόνο η ψήφος του λαού θα ρίξει τον Μητσοτάκη. Μόνο η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα απαλλάξει την χώρα από την πιο άθλια κυβέρνηση που γνώρισε το τόπος από την μεταπολίτευση. Όλα τα άλλα, περί παραίτησής του ή αντικατάστασής του είναι αυταπάτες.


Μπορεί να κοιμάται με τους κοριούς ο Μητσοτάκης, μπορεί να έχει φέρει την χώρα  στις πρώτες θέσεις σε θανάτους από την πανδημία, μπορεί να ρίχνει στη φτώχεια μικρομεσαίους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μπορεί να έχει διδακτορικό στις απευθείας αναθέσεις στους κολλητούς του, μπορεί να παίρνει άριστα στο στήσιμο της  διαπλοκής, των υπερκερδών  των ελίτ.   Ναι,  όλα αυτά τα έχει καταφέρει μια χαρά συρρικνώνοντάς  στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες, τσακίζοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας. Είναι τόσες  πολλές   οι αντιδημοκρατικές εκτροπές του ιδιαίτερα  με τις υποκλοπές που βοά όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και τα διεθνή μέσα. Δικαίως λοιπόν αρκετοί περιμένουν τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν οι της ΝΔ όπως θα γινόταν σε κάθε ευνομούμενη χώρα. Κάνουν λάθος. Ο αδίστακτος «άριστος των αρίστων», η επιτομή του νεποτισμού θα το πάει μέχρι τέλος. Ποντάρει στα «όπλα» του και πρώτα από όλα στην διαπλοκή που το καθεστώς του έχει στήσει. Μαζί με αυτή οι επιχειρηματικές ελίτ αλλά και οι αρμοί της εξουσίας που έχει φιλοτεχνήσει.  Μία διαπλοκή που τον ανέδειξε πρωθυπουργό. Μία διαπλοκή που θα συνεχίσει να τον στηρίζει πέρα και έξω από ελιγμούς που τμήματά της κάνουν. Μία διαπλοκή που αντιλαμβανόμενη την απομόνωσή του από τον λαό θα τον και θα τον στηρίζει και θα τον χειραγωγεί.  Ένα σύνολο «αρμών  της εξουσίας» που έστησε από την ανάληψη της εξουσίας. Αλλά η επίδραση όλων αυτών  έχουν όρια.

Ήδη η μεγαλειώδης πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου δείχνει ότι η αγανάκτηση  μετουσιώνεται σε κινητοποίηση.   Η απομόνωση του καθεστώτος Μητσοτάκη από τον λαϊκό παράγοντα εντείνεται. Τα ψέματα του ότι «δεν ήξερε» για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις, το κρυφτό του με το απόρρητο  δεν πείθουν ούτε τους δικούς του.  Η οργή μετατρέπεται σε πολιτικά αποκρυσταλλώματα.  Το εναλλακτικό , προοδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Α.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη μπολιάζει τον λαό. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και η προοδευτική διακυβέρνηση έρχεται.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)