to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 11.10.2013

Οικονομία

Μόνο η κυβέρνηση πιστεύει πια στο success story

«Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα τoυ Spiegel, ενώ την εκτίμηση ότι μια νέα ελληνική κρίση είναι πιθανή μέσα στο 2014 εκφράζει με σημερινό δημοσίευμά του το Bloomberg.


Μετά την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής το οποίο καταγράφει ως ανεξέλεγκτη τη δυναμική του χρέους και χαρακτηρίζει ψευδαίσθηση την πρόβλεψη για επιστροφή στις αγορές το 2014 και την έκθεση-κόλαφο του ΔΝΤ που διευκρινίζει ότι αναμένει κούρεμα του επίσημου τομέα από την ΕΕ για τη μείωση του χρέους και παράλληλα ζητά από την Ελλάδα νέα μέτρα 6,5 δισ. ή 3,5% του ΑΕΠ από το 2014 έως το 2016, διχογνωμία ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, κατά την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παρακολουθεί άβουλη και άφωνη τις εξελίξεις

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Την ίδια στιγμή που η τρόικα συζητά για το χρέος της Ελλάδας και προεξοφλούν νέο δάνειο και πρόσθετα μέτρα, η κυβέρνηση παρακολουθεί άβουλη και άφωνη τις εξελίξεις. Αντί να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας, για μια ακόμη φορά περί άλλα τυρβάζει. Το περίφημο success story γκρεμίζεται συθέμελα από τη μη βιωσιμότητα του χρέους, από την παρατεταμένη ύφεση  και την επικείμενη λήψη νέων μέτρων, ενώ η κυβέρνηση περιμένει την απάντηση της Κομισιόν για τον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Είναι παραπάνω από ξεκάθαρη η έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση, που δεν αναπληρώνεται με κανένα ευχολόγιο και καμία λογιστική αλχημεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος. Η μόνη ρεαλιστική πρόταση ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας προϋποθέτει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής ρύθμισης για το χρέος.

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας

Wall Street Journal: Προς διαζύγιο ΕΕ και ΔΝΤ λόγω ελληνικού χρέους

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαφωνούν με το ΔΝΤ για νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

Νέα κρίση στην Ελλάδα το '14 βλέπει το Bloomberg

Κούρεμα και νέα μέτρα 6,5 δισ. ζητάει το ΔΝΤ - Αποδομείται το success story - Εκτεθειμένοι Στουρνάρας και οικονομικό επιτελείο

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)