to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:33 | 27.11.2020

Κοινωνία

Μονά - ζυγά δικά τους, στην πλάτη των «ενοικιαζόμενων»

Τώρα οι επιχειρήσεις θυμήθηκαν ότι οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι είναι δικό τους προσωπικό και ζητούν να μοριοδοτηθούν και για το προσωπικό που δανείζονται!


Όπως αναδεικνύει η Γιώτα Λαζαροπούλου, Φυσικός Msc, Μηχανικός Υπολογιστών, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΤΕ – προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata:

Μας περνάνε για εντελώς ηλίθιους!!;;

Στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», βουλευτής της ΝΔ, αφού εγκωμίασε όλες τις διατάξεις του, έθεσε ένα ζήτημα, μία περίπτωση αδικίας όπως ο ίδιος είπε: αυτό των Εταιριών Προσωρινής Απασχόλησης οι οποίες δανείζουν προσωπικό σε επιχειρήσεις.

Όπως είπε «Με το ισχύον πλαίσιο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις δεν μπορούν να μοριοδοτηθούν για το προσωπικό που δανείζονται, αλλά ούτε και να ενταχθούν στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των Περιφερειών. Σας ζητώ κ. Υπουργέ να δείτε και αυτή την περίπτωση αδικίας.»

Με άλλα λόγια  όλα τα προηγούμενα χρόνια που οι επιχειρήσεις επέλεγαν να δανείζονται προσωπικό, στερώντας στους εργαζόμενους αυτούς βασικά δικαιώματα και παροχές δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!

Όταν από την πλευρά των συνδικάτων, λέγαμε ότι αυτό είναι δουλοπαροικία, ήμασταν λαϊκιστές, οπισθοδρομικοί και δεν βλέπαμε τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Όταν λέγαμε και γράφαμε ότι δεν καταγράφονται σωστά τα δεδομένα κάθε κλάδου (όταν το προσωπικό μιας επιχείρησης και άρα ενός κλάδου, με αυτή τη μεθόδευση του δανεισμού φαίνεται πλασματικά μικρότερο  σε αριθμό)  και επομένως δεν λαμβάνονται σωστές αποφάσεις μας σε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τότε αυτά ήταν ψιλά γράμματα και εμείς γραφικοί!

Τώρα οι επιχειρήσεις θυμήθηκαν ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι δικό τους προσωπικό! τώρα ζητούν να μοριοδοτηθούν και για το προσωπικό που δανείζονται! τώρα είναι αδικία!
Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι μετά από όλες αυτές τις διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας και την παραποίηση των δεδομένων, κάποιοι παρουσιάζονται ως επιστήμονες που υπηρετούν την αλήθεια!

Ή, μας περνάνε για εντελώς ηλίθιους!

Η μόνη ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος είναι:

• να προσληφθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι –ες που εργάζονται μέσω Ε.Π.Α. από τον έμμεσο εργοδότη, που είναι και ο πραγματικός τους εργοδότης
• να αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία τους
• να αποζημιωθούν με όλες τις παροχές, προαγωγές, αμοιβές που δεν έλαβαν τα χρόνια που εργάζονταν ως δανειζόμενο προσωπικό
και στη συνέχεια να μοριοδοτηθεί η επιχείρηση με την προσθήκη και αυτού του αριθμού των εργαζομένων για την ένταξή της στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των Περιφερειών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)