to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 27.05.2016

Οικονομία

Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ ΕΛΠΕ και της ρωσικής πετρελαΐκής Rosneft

Από τις δυο εταιρίες θα συσταθεί κοινή Ομάδα Εργασίας η οποία θα συνεδριάζει όσο συχνά απαιτείται, προκειμένου να συντονίζει και να προωθεί τα επόμενα βήματα συνεργασίας. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ROSNEFT προτίθενται να μοιραστούν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγική διαδικασία, τον προγραμματισμό και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους.


Μνημόνιο Βασικών Όρων Συναντίληψης για την προμήθεια αργού και πετρελαϊκών προϊόντων (Heads of Terms for Crude and Petroleum Supply), υπέγραψαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης και ο CEO της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας ROSNEFT, Igor Ivanovich Sechin, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης, τα δύο μέρη προτίθενται να αναπτύξουν  διμερή συνεργασία σε ότι αφορά στην προμήθεια αργού πετρελαίου, καθώς και  προϊόντων πετρελαίου. Παράλληλα, εκφράζουν την θέληση να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους και να καθορίσουν -ύστερα από μελέτη, ανάλυση και αξιολόγηση- τους πιθανούς τομείς για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Στόχος του Μνημονίου, είναι να τεθεί το πλαίσιο για την δρομολόγηση των διαδικασιών συζήτησης, όπου θα εξεταστούν οι επιχειρηματικές δυνατότητες και θα καθοριστούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές συμφωνίες και υπογραφή συμβολαίων.

Από τις δυο εταιρίες θα συσταθεί κοινή Ομάδα Εργασίας η οποία θα συνεδριάζει όσο συχνά απαιτείται, προκειμένου να συντονίζει και να προωθεί τα επόμενα βήματα συνεργασίας. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ROSNEFT προτίθενται να μοιραστούν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγική διαδικασία, τον προγραμματισμό και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους.
 
Το Μνημόνιο Συναντίληψης έχει ισχύ για περίοδο ενός χρόνου, ενώ με γραπτή συναίνεση των δυο μερών η διάρκεια θα μπορεί να παραταθεί.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε: "Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία η οποία εντάσσεται στην πολιτική εξωστρέφειας του Ομίλου. Χάρη σε αυτή έχουν επιτευχθεί σημαντικοί στόχοι, που αφορούν στην εξεύρεση επαρκών εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές".

Ο CEO της Rosneft κ. Sechin κάλεσε τον ομόλογό του των ΕΛΠΕ να επισκεφθεί επισήμως τη Ρωσία, κάτι το οποίο απεδέχθη ο κ. Στεργιούλης.

tags: ΕΛΠΕ, ROSNEFT

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)