to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 22.11.2013

leftist

Πολιτική

Μνημονιακός γκεμπελισμός

H κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ακολουθούν πιστά την γκεμπελική συνταγή


Σήμερα το πρωί, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από την είδηση ότι ο Σκουρλέτης αποκάλεσε τον Τατσόπουλο Πάγκαλο –δεν το ’πε ποτέ. Χτες, ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών επειδή καταψήφισε μια διάταξη που ευνοεί σκανδαλωδώς τις πολυεθνικές του φαρμάκου. Τις προάλλες, ο μέγας αρχιτέκτων του σκανδάλου των υποβρυχίων κατήγγειλε τον Τσίπρα που πιέζει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης,  ότι δείχνει εύνοια σε συγκεκριμένες ναυπηγικές εταιρίες. Εδώ και καιρό, η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλείται ότι… υπερασπίζεται το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος, από τους ίδιους ακριβώς που το οικοδόμησαν και το συντήρησαν επί δεκαετίες.

Ο Γκέμπελς συνήθιζε να λέει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται. Ανεξαρτήτως  του αν τελικά η χειμαζόμενη από το Μνημόνιο κοινωνία πιστεύει τα συνεχή ψεύδη των μνημονιακών χαλκείων, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ακολουθούν πιστά την γκεμπελική συνταγή. Καθημερινά βομβαρδίζουν τους πολίτες με τερατολογίες, οι οποίες δεν «τεκμηριώνονται» με το οποιοδήποτε στοιχείο, αλλά με την πολλαπλή επανάληψή τους από τα πολυάριθμα ΜΜΕ της διαπλοκής. Ο στόχος δεν είναι μόνο να συκοφαντήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και όποιον αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική. Εξίσου σημαντικό είναι για τους μνημονιακούς να αλλάξει η ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, να μη συζητάμε δηλαδή τα τρομακτικά κοινωνικά προβλήματα, αλλά τις γελοιότητες του τηλεπλασιέ και τα tweets της μονταζιέρας.

Όμως η πραγματικότητα ορθώνεται μπροστά μας επίμονη: είναι τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν, τα πανεπιστήμια που κλείνουν, ο κόσμος που χάνει τη δουλειά του. Για αυτήν την κοινωνική πραγματικότητα η κυβέρνηση απλά δεν έχει τίποτα να πει.

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)