to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτακισμός ο υπερθετικός βαθμός του μπογδανισμού

Η ενέργεια του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου να αναδημοσιεύσει λίστα με τα ονόματα νηπίων από μέσο του οποίου υπήρξε ιδιοκτήτης στο πρόσφατο παρελθόν θα έπρεπε κανονικά να είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού.


Πρόκειται για μια ενέργεια που σπέρνει μίσος, στοχοποιεί παιδιά, παραβιάζει νόμους και προσωπικά δεδομένα και θυμίζει πρακτικές στοχοποίησης μεσοπολέμου. Ο Μητσοτάκης το παίζει κεντρώος, φιλελεύθερος, μεταρρυθμιστής, μας λέει ότι είναι προοδευτικός αλλά αντί να καθαρίσει το τοπίο  όπως έκανε στις  9 Μαΐου του 2000 όταν ο Κώστας Καραμανλής διέγραφε από τη Ν.Δ. τον βουλευτή, τότε και σημερινό αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη αποφάσισε να κάνει την πάπια (μιας και του αρέσουν τα αστεία με τις γαλοπούλες).

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ το 2016 με την στήριξη του κ. Σαμαρά και αυτό έχει κάποιες δεσμεύσεις. Αν διαγράψει τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει και τον Σαμαρά.  «Εχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία με παιδιά μεταναστών και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν. Αυτό τέρμα», «είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς, αλλά είναι και ορισμένα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός»!... έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2012.

Η δημοκρατική αντιπολίτευση αντιπολίτευση κινήθηκε συλλογικά και συντονισμένα σε ένα θέμα ιδιαίτερα φορτισμένο, οι μνήμες του οποίου είναι νωπές από την δράση και τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής πέρυσι τον Οκτώβριο. Οι φαιές πρακτικές που «κλείνουν το μάτι» στα εθνικιστικά αντανακλαστικά μέρους του εκλογικού σώματος δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές. Η κοινωνία μας έχει υποφέρει βαθιά από τη δράση ακροδεξιών ομάδων και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητες και ανεξέλεγκτες πρακτικές που εφορμούν από την ιδεολογία του φασισμού.

Αυτοί που όμως είναι πολιτικά αξιοθρήνητοι είναι οι λεγόμενοι προοδευτικοί στην Μητσοτακική αυλή. Ούτε ένας πολιτικός, διανοούμενος ή δημοσιογράφος του «ακραίου κέντρου» δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για τον Μπογδάνο και την κάλυψη που του παρείχε το Μαξίμου… Είναι πράγματι εντυπωσιακό! Ούτε ένας… Θεωρούν ότι αρκεί η δική τους «μεταγραφή» -για κάποιους η τοποθέτησή τους στην κυβέρνηση ή τον κρατικό μηχανισμό- αρκεί για να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Δεν βλέπουν την εικόνα; Κορυφαίοι υπουργοί Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, άθικτος ο Μπογδάνος.

Στη μαύρη επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, έναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ακροδεξιάς παρέας του, ο χρυσαυγιτισμός δείχνει να είναι εδώ, μέσα στη Νέα Δημοκρατία και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάει ο Μπογδάνος…

- Στις 6 Ιανουαρίου, όταν έκανε ανάρτηση με ρατσιστική στοχοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων στο κέντρο της Αθήνας. «Τώρα επιχείρηση εγκατάστασης “ασυνόδευτων ανηλίκων” σε πολυκατοικία στα Σεπόλια. Η κα Ειδική Γραμματέας, το Υπουργείο και ο Δήμος δεν καταλαβαίνουν ότι το διαρκές ξεφόρτωμα πληθυσμών στο υπερβεβαρημένο κέντρο της Αθήνας διαβρώνει πλέον επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή και ειρήνη;», έγραφε χαρακτηριστικά, με φωτό πολυκατοικίας και ακάλυπτων προσώπων δυο ανηλίκων προσφυγόπουλων! 

-Θυμηθείτε  «έδινε» με ανάρτησή του το όνομα ενός στελέχους του ΚΚΕ σε συμπλοκή με την αστυνομία. Έγραφε : « Ο δράστης της «εντυπωσιακής» επίθεσης στον αστυνομικό το Σάββατο λέγεται Βασίλης Πύρρος του Σ., είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΚΚΕ», έγραψε χαρακτηριστικά, προκαλώντας θλυελλα αντιδράσεων (το ΚΚΕ τον αποκάλεσε και τον αποκαλεί …χαφιέ!). 

- Τον Φεβρουάριο του 2019 που ζητούσε στο διαδίκτυο να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπουν τα …τανκς στην ΕΡΤ! «Ψηφίστε σωστά και το΄ χουμε», ήταν το σχόλιό του! 

Το πρόβλημα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που για μια «χούφτα ψήφους» της ακροδεξιάς, δεν ανοίγει μέτωπο με αυτές τις αντιλήψεις στο κόμμα του! 

Θυμηθείτε μετά τις δηλώσεις Μπογδάνου για τα τανκς που θα πρέπει να μπουν στην ΕΡΤ η τότε εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη ανακοίνωνε πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τι άλλαξε; 

Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει να αφήσει ανεξέλεγκτο το «τέρας» της ακροδεξιάς μέσα στο κόμμα του, φοβούμενος διαρροή ψήφων προς τα (ακρο)δεξιότερα της ΝΔ. Γνωρίζει ότι στα άκρα δεξιά της ΝΔ υπάρχει «ορφανό» ένα ποσοστό ψηφοφόρων, που στις περασμένες εκλογές ψήφισε τον ίδιο, είτε «για να φύγει ο Τσίπρας», είτε γιατί συμπορεύτηκαν μαζί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ακροδεξιοί βουλευτές του αποτελούν ανάχωμα στο να φύγουν οι ψηφοφόροι αυτοί από τη ΝΔ και να αποδυναμώσουν εκλογικά το κόμμα, αναγκάζοντάς τον να ανέχεται ενέργειες σαν του Μπογδάνου ή να δίνει υπουργικές θέσεις σε πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. 

Ωστόσο, η πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες, ειδικά με όσα έχουμε βιώσει μέσα στην οικονομική κρίση με την άνοδο της ΧΑ και της ακροδεξιάς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την κοινωνία στο σκοτάδι.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο… Ο Μπογδάνος έχει σχέδιο το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης… Ο Μπογδάνος δίνει μάχη με τους άλλους νέους ακραίους για το ποιος θα είναι ο ηγέτης της alt-right στο εσωτερικό ή αν χρειαστεί και εκτος ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έχει έρωτα με την καρέκλα και εξουσιομανία και δεν θα βάλει όρια πουθενά. Όσο ταχύτερα βρεθούν στην αντιπολίτευση και γίνουν κοινοβουλευτική μειοψηφία τόσο καλύτερα για την χώρα, την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διαχρονικές ευρωπαϊκές και ελληνικές αξίες της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης , της αγάπης που διαχρονικά ακτινοβολούν.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια βορείου τομέα Αθηνών

​ 

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)