to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Δύο αντίθετες φιλοσοφίες

Η 30η Νοεμβρίου 2021 είναι σημαντική ημέρα στη μάχη κατά της πανδημίας. Αποτυπώνει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες.


Από τη μια ο Πρωθυπουργός της χώρας, με την απόφασή του να τιμωρούνται με 100 ευρώ πρόστιμο οι άνω των 60 ετών μη εμβολιασμένοι πολίτες –«έμμεση προτροπή», χαρακτήρισε την απόφαση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος- δεν έκανε μόνο στροφή σε όσα υποστήριζε στις 18 Νοεμβρίου («η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας»), ομολόγησε ουσιαστικά την αποτυχία της κυβέρνησής του, το έλλειμμα στρατηγικής, την προχειρότητα στη διαχείριση της πανδημίας που ήδη έχει στερήσει τη ζωή από πάνω από 18.000 συμπολίτες μας. Και όπως συμβαίνει με αυτή την εξουσία, σπεύδει να μετατρέψει ακόμη και την αποτυχία της σε... ευκαιρία.

Αδυνατώντας να ενώσει, να εκπέμψει θετικό μήνυμα, στοχοποιώντας την ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω και παράλληλα δηλώνοντας ότι τα χρήματα από τα πρόστιμα θα πάνε για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων! Λειτουργώντας έτσι ως «σαμποτέρ του εμβολιασμού», όπως εύστοχα χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την άλλη, χθες ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη σειρά των συναντήσεών του ως απάντηση στις επικίνδυνες τακτικές της κυβέρνησης, στο πλαίσιο μίας προσέγγισης ένωσης δυνάμεων κόντρα στην πανδημία και όχι κόντρα στους πολίτες.

Η αρχή έγινε με τη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Έπονται συναντήσεις με άλλες οργανώσεις εργαζομένων, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Απέναντι σε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα με τις αποφάσεις της, επιβεβαιώνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το βαρύ καθήκον, εκπληρώνοντας το θεσμικό του ρόλο, να υποδείξει απαντήσεις και λύσεις σε μία εξουσία ερμητικά κλειστή στη λογική, στην ανθρωπιά, στη δημοκρατία. Η Τρίτη, 30/11 ήταν πράγματι αποκαλυπτική...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)