to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 27.06.2019

Πολιτική

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Επανέλαβε τον εκβιασμό περί νέων εκλογών, προανήγγειλε πισωγύρισμα στον Ποινικό Κώδικα

Αναμασά την κινδυνολογία της «ακυβερνησίας», προτάσσει σκληρή δεξιά ατζέντα


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αναθεώρηση διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα για σοβαρά εγκλήματα, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και αλλαγή του εκλογικού νόμου θα περιλαμβάνονται στις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη 27/6 (εδώ ολόκληρη η συνέντευξη). 

Ο «δράκος» της ακυβερνησίας

«Αν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πάμε άμεσα σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, που σημαίνει ακυβερνησία. Με κατηγορούν για κινδυνολογία, την στιγμή που άλλοι νομοθέτησαν την απλή αναλογική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θυμίζουμε ότι, ο Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του την Τετάρτη 26/6 στα Λιπάσματα, υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει «από τα συρτάρια του άλλο έναν εκβιασμό, ένα παραμύθι με Δράκο, μπας και εκβιάσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν», δηλαδή ότι αν δεν λάβει, όχι τη νίκη, αλλά τη «λευκή επιταγή», θα έχουμε και άλλες εκλογές, με απλή αναλογική, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για παραμύθι με «πέτσινο Δράκο», σχολιάζοντας ότι «θέλει να μας πει, ότι αν δεν του δώσει ο λαός λευκή επιταγή τότε αυτός θα προτιμήσει, ακόμη κι αν νικήσει να δώσει πίσω τις 50 έδρες που δίνει ο παρόντας εκλογικός νόμος, γιατί είναι τόσο γενναιόδωρος».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πει δυο πράγματα: Πρώτον ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει. Πράγμα στο οποίο συμφωνούμε απολύτως». Το δεύτερο, είπε, «είναι ότι έχει γραμμένο στα παλιότερα των υποδημάτων του όλο το προηγούμενο αφήγημά του προς τις υπόλοιπες δυνάμεις του λεγόμενου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Τα περίφημα όμορφα λόγια περί ενότητας και συνεργασίας και ομοψυχίας, αντικαταστάθηκαν τώρα από λόγια αλαζονείας και βουλιμίας. Καμία ενότητα, καμία συνεργασία». «Κυρία Γεννηματά λυπάμαι, όσο απλόχερα κι αν σπεύσατε να τον στηρίξετε, αποτύχατε», σχολίασε.

Ο Αλ. Τσίπρας ότι ενώ ο ίδιος προκήρυξε πρόωρες εκλογές βάζοντας πάνω από τους κομματικούς σχεδιασμούς, το συμφέρον της χώρας, να μην έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά να έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τη κανονικότητα, «αυτός αποδεικνύει ότι μόνο που τον απασχολεί είναι η πάρτη του και εκβιάζει με τζούφιους Δράκους στο όνομα δήθεν της ομαλότητας και της σταθερότητας, για την οποία όμως δε του καίγεται καρφάκι».

Αλλαγή του εκλογικού νόμου

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Θα επιδιώξουμε ευρείες συναινέσεις, δεν θέλουμε απαραίτητα την επιστροφή στο μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ανεξάρτητα από το ποσοστό του Θα επιδιώξουμε την δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που θα το στηρίξουν στην νέα Βουλή».

Ακροδεξιά ατζέντα

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ «θα προβλέπει αναίρεση των προβληματικών διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα».

Όπως είπε «με αφορμή τον Κουφοντίνα, θα κινηθούμε νομοθετικά ώστε το συμβούλιο που αποφασίζει για άδειες κρατουμένων να λαμβάνει υπόψη παράγοντες που θα είναι επιβαρυντικοί, ανάλογα με τα εγκλήματά τους».

Επίσης, το πρώτο νομοσχέδιο, «θα προβλέπει κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου» ενώ «η Αστυνομία θα μπορεί να εισέρχεται στα πανεπιστήμια δίχως άδεια»

«Θα χρειάζεται να συζητήσουμε ελεγχόμενη πρόσβαση σε ορισμένα κτήρια, θα μιλήσουμε με την πανεπιστημιακή κοινότητα Δεν χρειάζεται να καθαρίσουμε όλες τις υποδομές, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε μπαχαλάκιδες να χρησιμοποιούν κτήρια ως ορμητήρια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Προσπάθησε να καθησυχάσει για τις συντάξεις

Με φόντο τις αποκαλύψεις της «Αυγής» για το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας οποιουδήποτε τμήματος συντάξεων» και ότι η ΝΔ έχει «σχέδιο για την διατήρηση των επικουρικών».  «Οι συνταξιούχοι έχουν μόνον να ωφεληθούν από την ρωμαλέα ανάπτυξη της οικονομίας», η ασαφής «υπόσχεση τη»ς ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)