to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτάκης ο ανεύθυνος

Αυτός δημιούργησε το επιτελικό κράτος, αυτός το προπαγάνδισε, αυτός διάλεξε τα στελέχη του, αυτός διαφήμισε την αριστεία του και την αριστεία τους


Μετά από 24 ώρες ταλαιπωρίας, αποκλεισμού και τρόμου χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων, έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπό τον πρωθυπουργό φυσικά. Από την οποία προέκυψαν ως «γραμμή», αν δεν καταλάβατε, δύο πράγματα εφόσον βγάλουμε από τη μέση τις συνήθεις αερολογίες. Πρώτον, υπάρχουν ευθύνες γιατί ο κρατικός μηχανισμός βούλιαξε στο χιόνι - και θα αποδοθούν. Και δεύτερον, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Αττική Οδό και έπεισε τους αρμόδιους να αποζημιώσουν όσους αποκλείστηκαν εκεί. Δύο χιλιάρικα για τον καθένα που έζησε τη νύχτα της μεγάλης απουσίας του κράτους.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Μητσοτάκης αδέκαστος κριτής.  Όλα κι όλα, αναγνωρίζει τις ευθύνες -των άλλων- και θα τους τιμωρήσει αυστηρά, όπως υπονοείται. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Μητσοτάκης και αδέκαστος κατήγορος των υπευθύνων, αλλά και φιλεύσπλαχνος συνήγορος όσων ταλαιπωρήθηκαν στον συγκεκριμένο δρόμο. Για τους άλλους δρόμους δεν... Σε κάθε περίπτωση, ο Μητσοτάκης φροντίζει τον εαυτούλη του πριν από σένα, από μένα, από τους υπουργούς του, από τον Κύπριο εισαγόμενο σωτήρα, από τις διαφημίσεις ετοιμότητας που μας βομβάρδιζαν με σιγουριά και ασφάλεια πριν πλακώσει η "Ελπίς".

Αυτός είναι, τι να πεις; Ανίκανος; Ούτε λόγος. Ολίγιστος; Ούτε λόγος. Αλλά όλα αυτά ωχριούν μπροστά σε μια πολιτική δειλία και έναν προσωπικό φιλοτομαρισμό που προσβάλλουν κάθε πολίτη με στοιχειώδη λογική.  Όταν τα πράγματα πάνε κάπως καλά, τότε οργανώνει τους εικονολάτρες της εικόνας του.  Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, όπως με την πανδημία, με τις φωτιές και τώρα με το χιόνι, οργανώνει τους εικονομάχους της εικόνας των άλλων. Αν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τον Χρυσοχοΐδη, τον Χαρδαλιά, τον Κικίλια. Ο Μητσοτάκης να βγαίνει λάδι και τους άλλους ας τους φάει το σκοτάδι.

Αυτός δημιούργησε το επιτελικό κράτος, αυτός το προπαγάνδισε, αυτός διάλεξε τα στελέχη του, αυτός διαφήμισε την αριστεία του και την αριστεία τους, αυτός κουβάλησε με ταρατατζούμ τον Στυλιανίδη από την Κύπρο, αυτός έδωσε ρέστα για την άψογη προετοιμασία απέναντι στον επερχόμενο χιονιά. Αλλά τώρα αυτός δεν φταίει για τίποτα, δεν έχει καμιά ευθύνη, παραμένει άμωμος και κρινοδάχτυλος, δικαστής και πολιτικός δήμιος των άλλων. Επί χιονιού, επί φωτιάς, επί σωμάτων και ασωμάτων, παραμένει αναλλοίωτο το δόγμα της κανονικότητάς του: Μητσοτάκης ο ανεύθυνος!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)