to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτάκης - ΝΔ: Αντιμέτωποι με το τέλος της πολιτικής ηγεμονίας

Αναταραχή στη ΝΔ λόγω κάμψης της δημοσκοπικής υπεροχής και συρρίκνωσης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου μετά και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή


Ισχυρούς πονοκεφάλους προκαλεί στη Ν.Δ. η συρρίκνωση της απόστασης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σκέλος της πρόθεσης ψήφου, όπως καταγράφουν οι τάσεις της MRB. Στην εκλογική ζυγαριά του Μαξίμου τίθεται πλέον και το καίριο χτύπημα που δέχτηκε το -ούτως ή άλλως συρρικνωμένο- αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Τη γαλάζια νευρικότητα μάλιστα αποκάλυψε ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου πως ο Αλέξης Τσίπρα -με αφορμή τις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες- διασύρει την Ελλάδα διεθνώς στην προσπάθειά του να πλήξει την κυβέρνηση. Ο Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τον Γιάννη Οικονόμου να ρίξει μια ματιά στα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων Μέσων του κόσμου τους τελευταίους πέντε μήνες για να καταλάβει ποιος είναι αυτός που διασύρει την Ελλάδα διεθνώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τις παρακρατικές πρακτικές και τον περιορισμό της ελευθεροτυπίας.

Παράλληλα, η στόχευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να σταλεί η Ν.Δ. στην αντιπολίτευση αιφνιδίασε την κυβέρνηση, που προβάλλει -με κινδυνολογική διάθεση- τον ισχυρισμό πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο Γ. Οικονόμου μίλησε χθες για σύμπλευση Τσίπρα-Ανδρουλάκη «σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυρίας Καϊλή, αλλά και σε ευρύτερα θέματα». Σημειώνεται ότι το Μαξίμου αποσκοπεί στη λεηλασία της δεξιόστροφης βάσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που συναποτέλεσε το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα. Υπό αυτό το πρίσμα, οι επιθέσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη αναμένεται να κλιμακωθούν στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, καθώς, όπως σημειώνουν γαλάζιες πηγές, ο στόχος είναι η απορρόφηση των υπολειμμάτων του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Σιγή ασυρμάτου για τις βολές Βενιζέλου

Χθες μάλιστα δεν πέρασε απαρατήρητη η απροθυμία του Γ. Οικονόμου να δώσει απάντηση στις νέες επικριτικές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αρκέστηκε στη συνήθη αναφορά ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την πλήρη διασαφήνιση της υπόθεσης αυτής και ότι από τα συμπεράσματά της θα καλυφθούμε όλοι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -και βασικός θεμελιωτής του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου- στηλίτευσε, μεταξύ άλλων, όσους από την κυβέρνηση χρησιμοποιούν ως «επιχείρημα» την υπόθεση διαφθοράς της Εύας Καϊλή για να δικαιολογήσουν και να νομιμοποιήσουν πολιτικά και συνταγματικά τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Συναγερμός για την «αιμορραγία» προς τα δεξιά

Συν τοις άλλοις, ο συναγερμός για την αιμορραγία των ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς τα δεξιά του κόμματος αναβαθμίζεται μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στην καρδιά της Ε.Ε. Κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους έναντι του κινδύνου «να ενισχυθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι λεγόμενες αντισυστημικές δυνάμεις, που αμφισβητούν και υπονομεύουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας». Σ’ αυτό το φόντο, χτυπούν καμπανάκια για τις επιπτώσεις στο εγχώριο πολιτικό τοπίο, υπενθυμίζοντας ότι ήδη η Ελληνική Λύση καταγράφει διψήφια δημοσκοπικά ποσοστά σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Οι τάσεις Δεκεμβρίου, που δημοσίευσε χθες η MRB και καταδεικνύουν ότι το κόμμα του Κασιδιάρη πλησιάζει το κοινοβουλευτικό κατώφλι, αποτέλεσαν αντικείμενο εκτεταμένων συζητήσεων εντός της Ν.Δ. Πρώην υπουργός της Ν.Δ. επισημαίνει στην ΑΥΓΗ εντούτοις ότι οι «διαρροές» από τη γαλάζια δεξαμενή δεν θα σφραγιστούν με τη ρητορική που νομιμοποιεί τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού. Χθες, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε τον όρο «θολοκουλτουριάρηδες» στη Βουλή, ενώ η κυβέρνηση, μετά την επιλεκτική χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης στους ένστολους, θα επιμείνει στην ατζέντα της ανομίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)