to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 23.05.2019

Πολιτική

Μητσοτάκης: Μερική «κυβίστηση» για 13η σύνταξη, επιμένει στο δόγμα «νόμος και τάξη»

Στο σύνηθες σκληρό δεξιό μοτίβο της ατζέντας «νόμος και τάξη» κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της»


Αφού χθες (Τετάρτη 22/5) από το Περιστέρι (καθώς δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει ομιλία στο Σύνταγμα) ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήγγειλε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή (λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης για πρόσληψη 4.500 καθηγητών Ειδικής Αγωγής…), αφού δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει τα πανεπιστήμια στο διοικητικό προσωπικό τους (το οποίο ο ίδιος απέλυε, το 2013)!, αφού υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σήμερα, από το εξαιρετικά φιλόξενο (και με τις κατάλληλες «πάσες») στούντιο του ΣΚΑΪ, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της». Πρόκειται για τη 13η σύνταξη, για την οποία διαρκώς μιλάει απαξιωτικά ενώ δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, «ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές».

Ευτυχώς δεν επανέλαβε ότι οι συνταξιούχοι ευχαριστούν αυτόν, προσωπικά, για τη 13η σύνταξη, την οποία νομοθέτησε η κυβέρνηση...

Κατά τα άλλα, η συνέντευξη κινήθηκε στα γνώριμα λημέρια της τάξης και της ασφάλειας, δεδομένου ότι η ατζέντα της οικονομίας ή/και της στήριξης των αδύναμων κάθε άλλο παρά «βολική» έχει αποδειχθεί για τη ΝΔ. Είδαμε και ακούσαμε ξανά την επίθεση στο άσυλο («,έσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια μίας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου»), τα περί «ανοχής» της κυβέρνησης στον «Ρουβίκωνα» και τη ρητορική περί έλλειψης ασφάλειας. «Πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία. Άμεσα αγορά νέων περιπολικών και καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς τα υφιστάμενα έχουν λήξει», η «δέσμευση» Μητσοτάκη. Βέβαια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διευκρίνισε (δεν ρωτήθηκε άλλωστε) πώς συνδυάζεται η υπόσχεση για προσλήψεις στην αστυνομία με την (προαναγγελθείσα) επαναφορά του «1 προς 5» στο δημόσιο...

 *Απάντηση του Κ. Γαβρόγλου στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Δεν κρύβει πλέον την έγνοια του για τους "λίγους και εκλεκτούς"»

Επανέλαβε ότι θα ενισχυθεί η ΔΙΑΣ - εντός τριμήνου θα ανασυσταθεί η ΔΙΑΣ- θα αγοραστούν καινούρια περιπολικά ακόμη και με διακρατικές συμφωνίες και με μακράς διαρκείας συντήρηση ή και με δωρεές από ιδιώτες καθώς και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα αφού έχουν λήξει.

Υπενθύμισε ακόμα το σχέδιο της ΝΔ για διάλυση της δημόσιας Υγείας καθώς τόνισε πως, «όπου χρειαστεί, θα υπάρξουν συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα χωρίς να επιβαρύνεται ο ασθενής, αφού θα έχουν μεταφερθεί ειδικά μηχανήματα ιδιωτών εντός των νοσοκομείων». Συμπλήρωσε ότι δεν θα επαναφέρει το πεντάευρω.

Επανέλαβε επίσης ότι διαστρεβλώθηκε η δήλωσή του για την επταήμερη εργασία. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι ξέχασε ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί καθώς, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι δεν βάζει «ταξικό πρόσημο» και η μείωση (η οποία «θα γίνει εντός διετίας με ελάχιστο 15% για το 2020») «θα ισχύσει για όλους». «Δεν μπορώ να καταργήσω τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μειώσω 30% τον ΕΝΦΙΑ» δήλωσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό ήταν λάθος, τόνισε πως ο κόσμος θέλει να ακούσει το θετικό μήνυμα της ΝΔ. «Αυτό το έκανα, δεν παρασύρθηκα στη Βουλή, τοποθετήθηκα με ευθύνη. Η έμφασή μας είναι στο να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί αξίζουμε. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Να αφήσουμε πίσω τον διχασμό» τόνισε, ενώ απάντησε στο δίλημμα του πρωθυπουργού "ή με τους πολλούς ή με την ελίτ" πως στη δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν. «Όλοι υποτάσσονται στους νόμους. Όταν οι λίγοι ή οι πολλοί ξεφεύγουν είναι υπόλογοι στους νόμους» είπε, προσθέτοντας πως η ρητορική που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίδια με αυτή της ακροδεξιάς στην Ευρώπη (!).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)