to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτάκης ή αξιοπρέπεια

Η μάχη που θα δοθεί είναι μια μάχη για να μπει τέλος στην ξεδιάντροπη λεηλασία της κοινωνίας και στον ευτελισμό των θεσμών


Με τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ ο Τσίπρας υποσχέθηκε να βάλει τέλος στην ασυδοσία των παρόχων και στις εναρμονισμένες πρακτικές των τραπεζών, και να επαναφέρει το δικαίωμα των εργαζόμενων σε συλλογικές συμβάσεις. Και η κυβέρνηση των 7,5 δισ. απευθείας αναθέσεων, η κυβέρνηση που επιδοτεί με 1 δισ. τον μήνα την ενεργειακή κερδοσκοπία τον κατήγγειλε για κρεσέντο παροχολογίας και λεφτόδεντρα.

Χαρακτηρίζει παροχολογία την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους η κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων και σε τεράστιες λίστες αναμονής λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Που επί των ημερών της φοιτητές και εκπαιδευτικοί μένουν σε παγκάκια ή στα αυτοκίνητά τους επειδή τα ενοίκια είναι απλησίαστα.

Μιλά για τοξικότητα η κυβέρνηση που έχει εργαλειοποιήσει τις υποκλοπές και τη συγκάλυψή τους, που έχει διασύρει τη χώρα για την κακοποίηση του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου. Μιλά η κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να πάει ως τις εκλογές με τα ΜΑΤ να επιτίθενται σε συναυλίες για να συντηρεί το αφήγημα της ανομίας, με καρικατούρες Ειδικών Δικαστηρίων, με σενάρια ψέκας για πράκτορες του Πούτιν. Και με τη λίστα Πέτσα αποφασισμένη για όλα.

Η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Η μάχη που θα δοθεί είναι μια μάχη για να μπει τέλος στην ξεδιάντροπη λεηλασία της κοινωνίας και στον ευτελισμό των θεσμών. Και η μάχη αυτή δεν θα χαθεί. Μητσοτάκης ή αξιοπρέπεια είναι το δίλημμα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)