to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 22.09.2022

Πολιτική

Μητσοτάκης - gate: Προσπάθησαν να κρύψουν τα «ίχνη» του δεύτερου μετόχου της Intellexa

Η ιστοσελίδα «Inside Sotyr» αποκαλύπτει σήμερα (22/9/22) ότι η Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, εκτός από την ιρλανδική μητρική της Thalestris Limited, συμφερόντων του Ταλ Ντίλιαν, είχε ως μέτοχο και τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, μέσω της κυπριακής Santinomo Limited


Νέα στοιχεία από την Κύπρο για το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator φέρνει στο φως την Πέμπτη 22/9 αποκαλυπτικό δημοσίευμα του InsideStory για τον «δεύτερο μέτοχο της Intellexa AE». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Ελίζα Τριανταφύλλου και Τάσος Τέλλογλου, τα στοιχεία αφορούν κάποιον «πολύ γνωστό μας», τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο που εκτός της Intellexa εμπλέκεται και με την Krikel που έχει συνάψει τουλάχιστον έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με αυτά, λίγο πριν ενημερωθεί για την παρακολούθηση εις βάρος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εταιρεία στην Κύπρο που συνδέεται με την υπόθεση «εξαφάνισε» έναν μέτοχό της, με αναδρομική καταγραφή μεταβίβασης μετοχών στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών. Είναι χαρακτηριστικό σχόλιο στον κυπριακό Τύπο για την σκοπιμότητα αυτών των αναδρομικών αλλαγών, ότι «οι μόνοι που λογικά γνώριζαν στις 4 Αυγούστου ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωνόταν ο Ν. Ανδρουλάκης για την παρακολούθηση του ήταν σίγουρα αυτοί που τον παρακολουθούσαν»...

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος (φωτογραφία παρακάτω) συνεταίρος στην Intellexa μέσω της εταιρείας Santinomo στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να ιδρύεται τον Σεπτέμβριο του 2019, με μοναδικό μέτοχο τον ίδιο. Λίγους μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2020 ο Μπίτζιος αναλαμβάνει διαχειριστής στην Intellexa και το Μάιο του 2020 ελέγχει το 35% της Intellexa Ελλάδας, που αξιοποιούσε το Predator για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.

Ο Ν. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του στις 5 Αυγούστου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου 2022, αναρτήθηκε στην ιστοθέση του Εφόρου Εταιρειών αλλαγή της μετοχικής δομής της Santinomo. Με αυτήν, ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίζεται αναδρομικά να μεταβίβασε τις μετοχές του στην Intellexa, σε ιρλανδική Thalestris, ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου 2020. Λεπτομέρεια: πρόκειται για την μητρική της ελληνικής Intellexa. Έτσι, επισήμως ο Φέλιξ Μπίτζιος «βγήκε από το κάδρο» για όλο το 2021. Σημειώνεται ότι ίδια η Thalestris δεν αναφέρει καμία αναφορά σε αυτή την συναλλαγή...

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος στη Εξεταστική

Αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ο Μπίτζιος να καταθέσει πριν αποσταλούν ερωτήσεις στην Σάρα Χαμού, δικηγόρο της Intellexa.
Μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν παρουσιαστεί ενώπιον της Εξεταστικής ο Φέλιξ Μπίτζιος, δεν θα στείλουν γραπτές ερωτήσεις προς την Σάρα Χαμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε την κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε να της σταλούν γραπτές ερωτήσεις - «σκονάκια».

Ο Φέλιξ Μπίτζιος που είχε εμπλοκή με την εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Όπως είχαν αποκαλύψει οι Reporters United  ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος:

-Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

-Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)