to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μητσοτάκης: Ανέμελος, ανεύθυνος, επιπόλαιος, δεδομένα προβλέψιμος ή επικίνδυνος πρωθυπουργός; Μάλλον όλα μαζί

Ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, στην ακρίβεια λόγω της επιπόλαιης πολιτικής του πάντα πρωτοπόρου καλού παιδιού της Δύσης, ο πρωθυπουργός της χώρας μας δείχνει τον ανέμελο και ανεύθυνο χαρακτήρα του, χαριεντιζόμενος με τον πρίγκηπα Κάρολο.


Ο κύριος Μητσοτάκης εν μέσω του κύματος της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας βρήκε χρόνο να επισκεφθεί την Σκωτία, ως παλιός αυλάρχης των Γλύξμπουργκ, για να συζητήσει με τον πρίγκιπα Κάρολο  την ανάπτυξη των πρώην βασιλικών ανακτόρων του Τατοΐου.

Ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, στην ακρίβεια λόγω της επιπόλαιης  πολιτικής του πάντα πρωτοπόρου καλού παιδιού της Δύσης, ο πρωθυπουργός της χώρας μας δείχνει τον ανέμελο και ανεύθυνο χαρακτήρα του, χαριεντιζόμενος με τον πρίγκηπα Κάρολο.

Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Η πολιτική της απανθρακοποίησης της χώρας μας, η επίσπευση του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά τρία χρόνια προκάλεσε πολύ πριν τον πόλεμο τεράστια προβλήματα στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιτείνει περισσότερο την κατάσταση κυρίως γιατί ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Εξαγγέλλει μετά από υπουργικά συμβούλια ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση της επάρκειας ενέργειας. Όμως η εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλει για να ξεκινήσουν απαιτούν πέντε χρόνια τουλάχιστον. Μέχρι τότε “πουλάμε μαγκιά”. Ο Βούλγαρος πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι έχει την δέσμευση του κύριου Μητσοτάκη για την τροφοδοσία της χώρας του με LNG, υγροποιημένο φυσικό αέριο, μέσω του TAP από τις δεξαμενές της Αλεξανδρούπολης οι οποίες θα αρχίσουν να κατασκευάζονται και να λειτουργούν τουλάχιστον σε τρία χρόνια.  Ως τότε ο χρόνος για τον κύριο Μητσοτάκη είναι κενός. Δεν υπάρχει οικονομική ζωή, δεν υπάρχει τουρισμός, δεν υπάρχουν επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν νοικοκυριά. Αυτά μπορούν να περιμένουν τρία χρόνια τουλάχιστον.

Πάνω που τα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή μας έδειχναν καλά ήρθε η επιπολαιότητα του Ελληνα πρωθυπουργού και της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του. Τα αποθέματα της χώρας αρκούν για δύο έως τρεις μήνες. Υπάρχουν φόβοι ότι θα μείνουμε από ενέργεια στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία όλου του τουριστικού πεδίου, αν συνεχιστεί η ίδια επικίνδυνη πολιτική . Αλλά είπαμε ο χρόνος για τον κύριο Μητσοτάκη δεν τρέχει, είναι κενός.

Εναλλακτικές πηγές ενέργειας στα Δωδεκάνησα έχουμε σε μικρές ποσότητες. Η διασύνδεση των Δωδεκανήσων με το εθνικό δίκτυο μέσω της Κρήτης θα γίνει το συντομότερο σε 5 χρόνια. Τα δύο εργοστάσια της Δ.Ε.Η. που τροφοδοτούν το νησί της Ρόδου με ηλεκτρική ενέργεια, χρησιμοποιούν σαν καύσιμο μαζούτ και ντίζελ.  Αφού ο αποκαταστήσουν τα τεχνικά προβλήματα ευστάθειας του δικτύου, θα τριπλασιάσουν τουλάχιστο το κόστος παραγωγής της ενέργειας. Ολο αυτό το κόστος θα το πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια,  καταναλωτές και επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες εύλογα θα μετακυλύουν το κόστος προφανώς στους φιλοξενούμενους τουρίστες μας, αυτοί θα κοιτάξουν την τσέπη τους και θα την δουν αδειάζει πάρα πολύ γρήγορα. Φυσικό αποτέλεσμα είναι να υπάρξει μία αναστολή της τουριστικής κίνησης στα νησιά μας.
Άλλες χώρες του νότου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία ζήτησαν και εξαιρέθηκαν από τον συσχετισμό της τιμής ενέργειας από την καύσιμη ύλη δηλαδή από το χρηματιστήριο ενέργειας, με  αποτέλεσμα οι τιμές της ενέργειας να πέσουν κατά 50%. Εμείς τίποτα. Αντί αυτών  ιδιωτικοποιούμε τη ΔΕΗ, κλείνουμε τις λιγνιτικές μονάδες.
Αλλες χώρες αντίθετα όπως η Πολωνία και η Βουλγαρία ήδη γίνονται  θύματα του εκβιασμού της Ρωσίας, πληρώνουν ακριβά τις επιταγές των ΗΠΑ, δρόμο που δυστυχώς έχει επιλέξει και η δική μα επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εμείς έχουμε την μεγάλη μας βιομηχανία που λέγεται τουρισμός. Αυτή η βιομηχανία για μας είναι ανάσα ζωής, είναι η προοπτική μας, είναι επιβίωσή μας, είναι η εξέλιξη μας. Τα μηνύματα ήταν θετικά. Ομως αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική να κάνουμε δηλαδή τον πρόθυμο για όλες τις επιθυμίες της Αμερικής και της Δύσης τότε θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.
Η Αμερική πάτησε πόδι στην Ευρώπη. Ηρθε ο Μπάιντερ πούλησε το LNG σε τιμές απροσδιόριστες ακόμα και σηκώθηκε και έφυγε στέλνοντας όπλα και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία για να ενισχύσει τα πολεμοχαρή σχέδια του να καταστρέψει εντελώς τη Ρωσία.

Είναι δυνατόν να βάλουμε σε κίνδυνο την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων μας τώρα που αρχίζει ο τουρισμός στο όνομα μιας Ευρώπης που αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ανίσχυρη να έχει μια κοινή πολιτική ακόμα και οικονομική, μια πολιτική επιβίωσης ουσιαστικά γιατί είναι μέρος μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής;
Βλέπουμε μία Αμερική με δορυφόρους στην Ευρώπη, ολόκληρη την Ευρώπη, να κάνει κουμάντο θυσιάζοντας την προοπτική της Ε.Ε. και των μελών της.  Και είναι απορίας άξιον πως δεν υπάρχουνε στοιχειωδώς κάποιοι πολιτικοί που να αντιλαμβάνονται την κατάσταση που δημιουργείται.

Βέβαια πρέπει να τιμωρηθεί Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Όμως εδώ γίνεται ένα πολύ μεγάλο εμπορικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι. Ποιος εφιστάται αυτές τις επιπτώσεις; Αρνούνται οι ΗΠΑ να επιτρέψουν στους ευρωπαίους να πληρώσουν σε ρούβλια επιβάλλοντας ουσιαστικά την διάλυση των οικονομιών τους. Αλλά αυτές βρίσκονται μακριά από τον πόλεμο.
Εμένα δε με ενδιαφέρει, και φαντάζομαι ούτε τον ελληνικό λαό, αν πληρώσουμε σε δολάρια η ευρώ ή σε ρούβλια αρκεί να υπάρχει μία ροή ενέργειας στον τόπο μας και να μην μπει η πατρίδα μας σε μεγάλες δοκιμασίες.
Παράλληλα δημιουργείται μ’ αυτή την πολιτική της υποταγής μία έμμεση ενίσχυση της Τουρκίας η οποία παίζει πολύ καλά και την φιλορωσική και το φιλοευρωπαϊκή  της πολιτική και πολύ φοβάμαι ότι όλη  αυτή η στάση της  θα ανταμειφθεί  και από τους δύο με ικανοποίηση κάποιων από τα σχέδια της και αφορούν τα νησιά του Αιγαίου.
Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας και η απαίτηση της για αποστρατικοποίηση των νησιών μας δεν είναι τυχαία γεγονότα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό θα φέρει πολύ μεγάλες ευθύνες. Η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας και κυρίως ο κ. Μητσοτάκης δε δείχνουν να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Είναι επικίνδυνοι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)