to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 09.09.2013

Πολιτισμός

Το Mistero Buffo του Ντάριο Φο ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Στην Πάτρα, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, 4, 5 και 6 Οκτωβρίου 2013


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΔΗΠΕΘΕ:

Με μία από τις καλύτερες παραστάσεις της περασμένης θεατρικής σεζόν στην Αθήνα, το «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο , ξεκινά τη νέα θεατρική του περίοδο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, στις 21:30 , σε  μετάφραση- σκηνοθεσία  Θωμά  Μοσχόπουλου. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αργύρης Ξάφης, Άννα Μάσχα, Άννα Καλαιτζίδου, Θάνος Τοκάκης, Κώστας Μπερικόπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου.

Το Mistero Buffo-Κωμικό Μυστήριο, διακωμωδεί τα μεσαιωνικά θρησκευτικά δράματα με τον τρόπο των γελωτοποιών και των πλανόδιων μπουφόνων. Η παράσταση είχε  παρουσιαστεί στο Θησείον και το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, Mistero Buffo, αποτέλεσε την πρώτη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας «Επτάρχεια» του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου

Η ομάδα «Επτάρχεια» παρουσίασε ένα θέατρο για τις τέχνες, το Mistero Buffo (1969) ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμεί και ο ίδιος ο συγγραφέας του, χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς. Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων,  όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικό και συγχρόνως κωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα.

Το έργο έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Κάθε παράσταση περιλαμβάνει διαφορετικές σκηνές, καθώς ο αριθμός των σκηνών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε μία μόνο παράσταση.

tags: ΔΗΠΕΘΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)