to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Missing alert: Πέτσας Στυλιανός!

Η εξαφάνιση του alter ego του Κυρ. Μητσοτάκη στην πιο επίκαιρη στιγμή, ήταν λόγος να επικρατήσει χάος και πανικός. Μέχρι που έγινε γνωστό στα πολιτικά παρασκήνια ότι δόθηκε εντολή να εξαφανισθεί ο Στυλιανός (και όχι Στέλιος, λόγω κύρους της συνεπώνυμης λίστας) Πέτσας.


Ανησυχία και φόβος επικράτησε από το γεγονός της εξαφάνισης, τις τελευταίες ημέρες, του υπουργού Στυλιανού Πέτσα.

Η αγωνία κορυφώθηκε χθες, ημέρα κατά την οποία απασχόλησε την Βουλή το θέμα της λίστας, με την οποία ο κ. Πέτσας συνέδεσε το όνομά του, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο διάσημος υπουργός της κυβέρνησης και να απειλεί να ξεπεράσει σε φήμη τον εμπνευστή της περιώνυμης λίστας πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτό θα συνέβαινε αν δεν είχε εμφανισθεί η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο και την ασορτί μάσκα για να κάνει πασίγνωστο στο εξωτερικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να απειλεί με ιστορική λήθη των φωτογενέστερο των ακροδεξιών, πρώην καγκελάριο Κουρτς.

Η εξαφάνιση του alter ego του Κυρ. Μητσοτάκη στην πιο επίκαιρη στιγμή, ήταν λόγος να επικρατήσει χάος και πανικός. Μέχρι που έγινε γνωστό στα πολιτικά παρασκήνια ότι δόθηκε εντολή να εξαφανισθεί ο Στυλιανός (και όχι Στέλιος, λόγω κύρους της συνεπώνυμης λίστας) Πέτσας. Ο λόγος της εντολής για εξαφάνισή του ήταν προφανής: η λίστα δεν έπρεπε να ταυτισθεί επικοινωνιακά και δια ζώσης με το πρόσωπο που της χάρισε το όνομα. Έπρεπε, αν είναι δυνατόν, να παραμείνει ένα άγνωστο και κενό περιεχομένου χαρτί. Τελικά, ένα ανύπαρκτο χαρτί, κάτι σαν τα site του Μένιου Φουρθιώτη ή τα άλλα που δεν υπήρχαν κάν σε οποιοδήποτε μητρώο, αλλά επιβραβεύθηκαν για την ανυπαρξία τους με χιλιάδες ευρώ.

Η εντολή, λοιπόν, προς τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρει τόπο να κρυφθεί τις κρίσιμες ημέρες, ήταν παρόμοια ή παράλληλη με εκείνη προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη να μην βρίσκεται, ει δυνατόν, κάν στην Ελλάδα τις ημέρες που μαίνεται η πανδημία. Και αν τυχόν βρεθεί στην Ελλάδα, να επιλέγει γραφικά μέρη, όπως η Χάλκη, και να ασχολείται με θέματα όπως ότι το 2030 θα έχουμε αυτοκίνητα χωρίς βενζίνη και πετρέλαιο.

Προς το παρόν, θα την βγάλουμε με το κάρβουνο της προπαγάνδας. Ταυτόχρονα, στον άνθρωπο που βρίσκεται πεταμένος σ’ ένα ράντζο στο νοσοκομείο, θα δίνεται το κίνητρο να ζήσει για να αξιωθεί να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο που δεν θα καίει βενζίνη ή πετρέλαιο.

Κι έζησαν αυτοί καλά και όλοι οι υπόλοιποι χειρότερα.

ΥΓ: Είναι δυνατόν να απορεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή γιατί δόθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, η οποία δυστυχώς αργότερα έκλεισε; Είναι δυνατόν να απορούν, όταν ο συμπαθέστατος εκδότης της εφημερίδας αυτής ήταν ο άνθρωπος που επινόησε την προσωνυμία “Μωυσής” για τον κ. Μητσοτάκη, βάζοντας ταυτόχρονα τραγικούς όρους ανταγωνισμού στα υπόλοιπα μέσα της λίστας Πέτσα; Να ψάχνουν, δηλαδή, να βρουν κάτι ανώτερο από το “Μωυσής” για να περιγράψουν τον Μητσοτάκη; Είναι δυνατόν;

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)