to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 26.11.2019

Πολιτική

«Μήπως ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί προσωπικά στον κ. Πατέρα ότι θα τον διορίσει;»

Το ερώτημα που θέτουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όταν φωτογραφιζόταν με τον κ. Πατέρα στο γραφείο του στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, του είχε υποσχεθεί τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και σήμερα έσπευσε να τον παραιτήσει μετά το σάλο για τα ρουσφέτια;»


«Θέλει θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής της δημόσιας Υγείας. Τα ίδια έλεγε και για τη δήθεν "αξιοκρατία" και "αριστεία" και βλέπουμε τα αποτελέσματα με το πλιάτσικο γαλάζιων στελεχών στο Δημόσιο», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την τελευταία σχετική ανακοίνωση από τη ΝΔ για το θέμα του ανακληθέντος διορισμού του Κ. Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ: 

«Αντί να πετά τη μπάλα στην εξέδρα, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:

- Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όταν φωτογραφιζόταν με τον κ. Πατέρα στο γραφείο του στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, του είχε υποσχεθεί τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και σήμερα έσπευσε να τον παραιτήσει μετά το σάλο για τα ρουσφέτια;

- Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τελικά τις παραιτήσεις και των υπολοίπων 111 γαλάζιων διορισμών, όπως ο κουμπάρος του βουλευτή του στην Καστοριά που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη το ρουσφέτι, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας και η σύζυγος δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;»

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, μετά και τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τον διορισμό του Κ. Πατέρα που χθες διορίστηκε και σήμερα παύτηκε από διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, η ΝΔ είχε επανέλθει με ανακοίνωσή της όπου κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης» και ότι αφού «διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση».

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθετε η ΝΔ προσθέτοντας ότι «οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση».

Ωστόσο η ΝΔ παραδέχεται, υποβαθμίζοντάς τη σε «αστοχία», ότι ήταν λάθος ο διορισμός Πατέρα: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)