to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μήπως να κάναμε κι ευθανασία να μην σας είμαστε βάρος;

Αυτοαποκαλούμενος μεγάλος δημοσιογράφος, που μας...σκάει καθημερινά (τρομάρα του) μας εξηγούσε πόσο λάθος είναι η προσπάθεια να στηθεί και να λειτουργήσει το δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες.


Αυτοαποκαλούμενος μεγάλος δημοσιογράφος, που μας...σκάει καθημερινά (τρομάρα του) μας εξηγούσε πόσο λάθος είναι η προσπάθεια να στηθεί και να λειτουργήσει το δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες. 

 
Αφορμή ήταν, η επίθεση του Ρουβίκωνα στον ιατρό που εκβίασε 40χρονο καρκινοπαθή να του δώσει φακελάκι για την οποία μας ανέλυσε ότι κι οι δύο ήταν θύματα του...δωρεάν συστήματος Υγειας, που δίνει λίγα στον Ιατρό από την μια και "δεν επιτρέπει" στον ασθενή να πληρώσει τον ιατρό! Τέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην Εδέμ του νεοφιλελευθερισμού θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι κι ο Ιατρός να παίρνει νόμιμα το φακελάκι κι ο ασθενής να πληρώνει. 
 
Ω! Τι παράδεισος! Αν πληρώνεις βέβαια. Γιατί αλλιώς σε συμφέρει να πάρεις σπαθί να κάνεις χαρακίρι! 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε  το  πρόγραμμα της ΝΔ για Υγεία και για να εμπεδώσουμε καλύτερα πόσο αδιάφορος είναι, για την κοινωνία και τους κοινούς θνητούς, δυο μέρες μετά, αντί να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο , μίλησε σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, δηλαδή τους μόνους που θα ωφεληθούν από το πακτωλό των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων.
 
Μια επιφυλλίδα δεν αρκεί ώστε να εμβαθύνουμε στην καταστροφική νεοφιλελευθερη πολιτική που υπόσχεται η ΝΔ, αλλά θα σας δώσουμε μερικά χαρακτηριστικά ιστορικά στοιχεία.
 
Ο φιλελεύθερος νομπελίστας Paul Krugman, πρωτεργάτης του obama care, που δεν τον λες και συριζαιο, ανέλυε στο βιβλίο του  Conscience of a Liberal, πόσο αδιέξοδο είναι το ιδιωτικό σύστημα στις ΗΠΑ, όπου οι ιδιωτικές εταίριες θεωρούν πιο συμφέρον να πληρώσουν αν χρειαστεί κάποιος διαβητικός ακρωτηριασμό, παρά να του χορηγούν δια βιου φαρμακευτική αγωγη! Ενώ επειδή οι ιδιωτικές κλινικές δεν ανταγωνίζονται ένα δημόσιο φθηνότερο σύστημα Υγείας, κοστολογούν κατά το δοκούν, όποτε μια εξέταση που στην Ελλάδα κοστίζει $400, στις ΗΠΑ το κόστος είναι δεκαπλάσιο, διότι πληρώνει μεν η ασφαλιστική, αλλά οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να βρουν το αντίτιμο ή ας πρόσεχαν
 
 
Την ίδια περίοδο που κυκλοφόρησε το παραπάνω βιβλίο, είχαμε την κατάρρευση του ασφαλιστικού γίγαντα AIG, όταν πια δεν ήταν κερδοφόρος (συν τοις αλλοις) και μαντέψτε ποιο πλήρωσε; Ο αμερικανός φορολογούμενος πλήρωσε $85δις για να σώσει τις ήδη πληρωμένες ασφάλειες/συντάξεις κι η εταιρία, παρά την κατακραυγή, έδωσε μέρος των χρημάτων αυτών σε επιπλέον bonus στα Golden Boys που είχαν ήδη φάει τα προηγούμενα αποθεματικά. 
 
Για να μην πάμε πολύ μακριά, στην Ελλάδα όσοι είχαν την ατυχία να ασφαλιστούν στην ΑΣΠΙΣ/Commercial Value είδαν όλες τις αποταμιεύσεις τους να κάνουν φτερά σε ένα βράδυ.
 
Οσο για το ασφαλιστικό το Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αντίγραφο του ασφαλιστικού του Πινοσετ, που αν και μας λένε ότι σαν ασφαλιστικό είναι πετυχημένο, στην πραγματικότητα τα έξι ασφαλιστικά μονοπώλια της Χιλής μετά 35 χρόνια, όχι μόνον δεν δίνουν καλύτερη ή ίση ανταποδοτικότητα με το δημόσιο σύστημα, αλλά 80% των συντάξεων στη Χιλή ήταν πολύ χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό και το 40% αυτών κάτω από τα όρια της φτώχειας ακόμη κι αν δεν έχουν χάσει ούτε ένα "ένσημο"
 
Οι αναφορές για τον υπαρκτό νεοφιλευθερισμό που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι διάσπαρτες και στις δυο ομιλίες του. Φράσεις όπως "τις συμπράξεις ιατρών και επαγγελματιών", για "τη βιομηχανία τεχνολογίας υγείας", για τα "ιατροχνολογικά προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές", για "φαρμακα που τιμολογούνται με βάση το θεραπευτικό αποτέλεσμα", για την "παραχώρηση των ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων σε ιδιώτες" μόνο εφιάλτες μπορούν να μας προκαλέσουν.
 
Ενώ κλείνοντας, αυτο που αν γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι η επόμενη οικονομική καταστροφή των συντάξεων και του συστήματος Υγείας, βρίσκεται στην φράση "Το κόστος αυτής της μετάβασης θα το αναλάβει το κράτος". Καληνύχτα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)