to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μήπως η κ. Βούλτεψη θέλει ...να ενεργοποιήσει τα CDS;

εν θα βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στις κάλπες των εθνικών εκλογών που βεβαίως δεν μπορούν να αποφύγουν.


Δεν θέλουν να καταλάβουν τα κυβερνητικά επιτελεία ότι κάθε φορά που κινδυνολογούν και τροφοδοτούν τους «Οίκους Αξιολόγησης» και τους δανειστές με «κακά νέα», τόσο αυτο-υπονομεύονται. Δεν θα βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στις κάλπες των εθνικών εκλογών που βεβαίως δεν μπορούν να αποφύγουν. Είναι ανήκουστο υπουργός μιας κυβέρνησης να μην ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Να μπλέκει την «πιστοληπτική ικανότητα» της χώρας (που ανεβοκατεβάζει τα spreads) με το «πιστωτικό γεγονός» (που σημαίνει ότι η κυβέρνηση ήδη δεν μπορεί να πληρώσει τους διεθνείς κατόχους ελληνικών ομολόγων). Τα λέει σαν σε καφενείο ή κομμωτήριο, λες και πρόκειται να την ...ψηφίσουν οι κάτοχοι των CDS (credit default swaps, ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμής των ομολόγων) που σε αυτές τις περιπτώσεις -θα έπρεπε να γνωρίζει πριν ανοίξει το στόμα της η κ. Βούλτεψη- οφείλουν (αυτοί οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων), να προσφύγουν στο αρμόδιο συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA). 

Στην ουσία όμως η σημερινή επιπόλαιη και λανθασμένη αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου στο MEGA, ότι δηλαδή η Moody's  ...θεωρεί «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» την περίπτωση αποτυχίας εκλογής του Στ. Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη Βουλή και συνεπώς η κήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών αποτελεί αιτία νέας χρεοκοπίας και ακόμα πιο επώδυνης οικονομικής καταστροφής, νομίζω ότι είναι για γέλια και για κλάματα.

Μια υπουργός, όπως και σύμπασα η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που δεν μπορεί να ...κρύψει τη χαρά της κάθε φορά που οι «αγορές» υποβαθμίζουν περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας επειδή θα «αποσταθεροποιηθούμε» ψηφίζοντας μια νέα κυβέρνηση, απλώς αυτοκαταργείται -αν προσθέσουμε μάλιστα ότι λίγες βδομάδες νωρίτερα ο κ. Σαμαράς ...θα έβγαινε από τα Μνημόνια και θα δανειζόταν από τις «αγορές» με χαμηλά επιτόκια άφθονο χρήμα για να ξεχρεώνει τις διαρκείς δόσεις του «βιώσιμου», όπως έλεγε, αστρονομικού χρέους (και να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη).

Το επόμενο τηλεοπτικό ...πανηγύρι της Σοφίας Βούλτεψη εύχομαι να μην πραγματοποιηθεί όταν καταφέρουν σε συνεργασία με τον Σαμαρά οι «Οίκοι Αξιολόγησης» να ...απαγορεύσουν τις εκλογές ή όταν αρχίσουν να φεύγουν από την Ελλάδα οι τραπεζικές καταθέσεις και τα όποια επενδεδυμένα κεφάλαια έχουν απομείνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)