to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 16.12.2018

Πολιτική

Mήπως αυτοί που έστησαν το «σκάνδαλο Πετσίτη» πιάστηκαν στα πράσα;

Στη «δεύτερη δόση "Πετσιτειάδας" σήμερα στις "έγκριτες" εφημερίδες της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας...» αναφέρονται κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας με νόημα: Μήπως ο κ. Μαρινάκης και οι συνεργάτες του είναι αυτοί που έστησαν το «σκάνδαλο Πετσίτη» και πιάστηκαν στα πράσα;


Οι φωτ. με τον Μ. Πετσίτη στην αγκαλιά του Β. Μαρινάκη που αποκάλυψε χθες η Εφημερίδα των Συντακτών

«Δεύτερη δόση "Πετσιτειάδας" σήμερα στις «έγκριτες» εφημερίδες της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας...  Αλλά αλήθεια, πώς γίνεται και όλες οι φωτογραφίες του είναι από το 2015; Καμία πιο πρόσφατη δε βρήκανε από το έγκυρο ρεπορτάζ;», αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, και προσθέτουν:

«Σαν αυτές, για παράδειγμα, από την πιο πρόσφατη περίοδο που ο κ. Πετσίτης είναι στην αγκαλιά του κ. Μαρινάκη και των στενών του συνεργατών;

Ή μήπως ο κ. Μαρινάκης και οι συνεργάτες του είναι αυτοί που έστησαν  το "σκάνδαλο Πετσίτη" και πιάστηκαν στα πράσα;

Αλλά, ξεχάσαμε, ο Μαρινάκης, ειδικά με ανθούς του υποκόσμου, δεν έχει καμία σχέση....».

H «απάντηση» Μαρινάκη και το σχόλιο της «Εφ.Συν.»

Στο μεταξύ, με αφορμή το προαναφερθέν δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Ο Μανόλης και οι φίλοι του», ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε την Κυριακή 16/12 στην εφημερίδα ως εξής: 

Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Παρόλα αυτά επειδή αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας έχω να πω τα εξής: Το συγκεκριμένο… άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα, ούτε συνεργάστηκα μαζί του, ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο ή χρωστούν σ’ αυτό. Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.

Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA Πάνος Παπαδόπουλος έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη. Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά. Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο.

Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από την δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππα και Αλέξη Τσίπρα. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της. Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Λίγο αργότερα δημοσιεύθηκε η απάντηση της «Εφημερίδας των Συντακτών» στον εφοπλιστή:

Είναι ιδιαιτέρα εκνευρισμένη και προσβλητική η απάντηση που δημοσίευσε ο κ. Β. Μαρινάκης μετά τη δημοσίευση των τριών φωτογραφιών του Μ. Πετσίτη με τον ίδιο και με συνεργάτες του. Δεν θα απαντήσουμε στους χαρακτηρισμούς. Με το δημοσίευμά μας αποδείξαμε ότι μια φωτογραφία μπορεί να είναι χίλιες λέξεις, αλλά δεν φτάνει για να στηρίξει κακόβουλα και μεθοδευμένα σενάρια. 

Πολλές φορές στην πορεία της διακυβέρνησης της χώρας κάποιοι συνεργάτες, φίλοι, κουμπάροι και συμμαθητές κυβερνητικών στελεχών αποδείχτηκαν «σκάρτοι» ή ακόμα και καταχραστές δημόσιου χρήματος. Ακόμα όμως και σε κραυγαλέες ανάλογες περιπτώσεις, οι πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούσαν "διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους" όταν γινόταν προσπάθεια ποινικοποίησης μιας παρόμοιας σχέσης. 

Πολύ πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλος και ανιψιός του διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο δεύτερος κατηγορήθηκε για τη συνεργασία που αποδειγμένα είχε με τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο της Energa. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε όταν κατηγορήθηκε για τις εκατοντάδες επαφές μελών της οικογένειάς του, αλλά και δικές του με τον φυγόδικο Χριστοφοράκο. 

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» υπερασπίστηκε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη όταν, επειδή απλώς είναι κουμπάρα του κ. Β. Μαρινάκη, κάποιοι θεώρησαν ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση του πλοίου με την ηρωίνη, όταν η δικαιοσύνη προχώρησε σε διώξεις εναντίον του. Ηταν επίσης η εφημερίδα που έγραψε επανειλημμένα ότι μόνο το γεγονός ότι κάποιοι καταδικασμένοι για το πλοίο «Nοοr 1» ήταν φίλοι και στενοί συνεργάτες του εφοπλιστή δεν αποτελούσε στοιχείο για την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Άσχετο αν πολύ αργότερα βρέθηκαν άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία η δικαιοσύνη θεώρησε επαρκείς ενδείξεις και προχώρησε σε διώξεις. 

Το αν πληρώνεται και από ποιους επιχειρηματίες για εκδουλεύσεις ένας παλιός συμμαθητής και πρώην παρατρεχάμενος δεν αγγίζει και δεν αφορά κανένα παράγοντα στο βαθμό που σε κανένα επίπεδο δεν έχει αποδειχθεί οικονομική συναλλαγή και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο. 

Όσο για τις αναφορές περί προπαγανδιστών καλό θα ήταν να μην αναφέρεται ο κ. Μαρινάκης στην εφημερίδα μας και τους δημοσιογράφους της. Άλλοι ήταν εκείνοι που άλλαξαν αρχές, θέσεις και απόψεις μόλις μπήκαν κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)