to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 08.07.2021

Πολιτική

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο από τον Χρ. Σπίρτζη μετά τις αποκαλύψεις για Χαρδαλιά

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για την παρέμβαση Χαρδαλιά ώστε να περάσουν μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς έλεγχο, κατέθεσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Χρ. Σπίρτζης - Τι τόνισε σε δήλωσή του


«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων», σημείωσε σε δήλωσή του ο Χρ. Σπίρτζης και εξήγησε:

Η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί.

Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας. Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών.

H δήλωση του Χρ. Σπίρτζη μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς:

Τι αναφέρει η μήνυση

Όπως επισημαίνεται στην μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

 Σύμφωνα με την μήνυση, «το σύστημα αυτό, δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».

Ο κ. Σπίρτζης παράλληλα, τονίζει ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία για την προστασία από την πανδημία, καθώς και άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως είναι το 285 περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και το 259 περί παράβασης καθήκοντος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)