to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 17.06.2013

Πολιτική

Μήνυση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και τεχνικών για διάρρηξη στην ΕΡΤ Μεσσηνίας

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση προκύπτει μετά την διάρρηξη των κτηρίων της ΕΡΤ στη Μεσσηνία – Μηνυτήρια αναφορά από Θ. Πετράκο και τεχνικούς


Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται για την κυβέρνηση μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ότι  δεν είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία για «την καταδρομική επιχείρηση» από αγνώστους στα όρη Λυκόδημος και Αετός όπου υπάρχουν σε κτήριο κλειδωμένα τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής αλλά και  του συνδρομητικού καναλιού NOVA αλλά και τη διαβεβαίωση από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας ότι κανένας αστυνομικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δεν ήταν παρόν (διότι δεν τους ζητήθηκε) στην διάρρηξη και καταστροφή της πόρτας του κτηρίου και συνεπώς αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιός ή ποιοί ήταν αυτοί που διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.

Το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό αφού κανένας εξειδικευμένος τεχνικός δεν ήταν παρόν στην γκανγκστερική και παράνομη αυτή ενέργεια. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν τις παράνομες αυτές ενέργειες έδωσε εντολή να τις κάνουν δημόσιοι λειτουργοί και αν ζήτησε την συνδρομή παρακρατικών στοιχείων. Πάνω από όλα οφείλει να απαντήσει γιατί δεν ενημερώθηκε η Εισαγγελία προκειμένου να συντάξει πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου από το κλειδωμένο κτήριο αλλά και γιατί δεν ζητήθηκε από τους τεχνικούς της ΕΡΤ που είναι χρεωμένοι με τα μηχανήματα και έχουν τα κλειδιά του κτηρίου να ανοίξουν το κτήριο και αν’ αυτού επιλέχτηκε η διάρρηξη με την καταστροφή της κλειδαριάς και της πόρτας.

Για όλους αυτούς τους λόγους μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος, καθώς και οι τεχνικοί της ΕΡΤ και ο συνεργάτης του συνδρομητικού καναλιού NOVA.

Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητούν να διερευνηθεί ποιοι πήραν μέρος στην καταδρομική επιχείρηση στο όρος Λυκόδημο, καθώς και στο όρος Αετός της Μεσσηνίας και διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής, αλλά και από υπερβάλλοντα ζήλο ή ασχετοσύνη και το σήμα του συνδρομητικού καναλιού NOVA και ζητούν να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για τις παράνομες πράξεις που έγιναν.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Μεσσηνίας:

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει στον Μεσσηνιακό λαό την  καταδρομική και παράνομη επιχείρηση διάρρηξης του κτηρίου του ΟΤΕ στο οποίο βρίσκονται τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του Καναλιού της Βουλής και της NOVA στον Λυκόδημο και στον Αετό με σκοπό να σταματήσει η εκπομπή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης της ΕΡΤ. Ζούμε, με ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, μέρες παρακράτους, αφού η επιχείρηση αυτή έγινε εν πλήρη αγνοία της Εισαγγελίας Καλαμάτας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, όπως επισήμως μας ενημέρωσαν.

 Οι γνωστοί άγνωστοι οι οποίοι έσπασαν το κτήριο του ΟΤΕ για να εισέλθουν από υπερβάλλοντα ζήλο και ασχετοσύνη και προφανώς για να αποδείξουν πόσο στενοί φίλοι είναι του κ. Σαμαρά κατέστρεψαν εκτός από τα μηχανήματα της ΕΡΤ και το κανάλι της Βουλής αλλά και τον πομπό του συνδρομητικού καναλιού NOVA!!!  

Κάποιοι με κάθε τρόπο θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή, επιχειρώντας πάση θυσία την κατάλυση του ιερού δικαιώματος της πληροφόρησης. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα τους περάσει. 

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

Καλούμε τον μεσσηνιακό λαό να εκφράζει σε καθημερινή βάση την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Καλαμάτας, με τη φυσική παρουσία του στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Η Δημοκρατία θα νικήσει. Η ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)