to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 24.12.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μήνυση στον Άρειο Πάγο για τη Folli Follie κατέθεσαν Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης (βίντεο)

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξανδρος Χαρίτσης και ο Σταύρος Αραχωβίτης προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για την υπόθεση της Folli Follie


Μήνυση κατά της σκευωρίας που ανεπιτυχώς προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της Folli Follie κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Σταύρος Αραχωβίτης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν από το Άρειο Πάγο με μήνυση στους συκοφαντικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης για δήθεν εμπλοκή τους στην υπόθεση της Folli Follie.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο στόχαστρο με ψευδείς κατηγορίες από φιλικά της ΝΔ μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες που υιοθέτησαν την προπαγάνδα του Μαξίμου.

Θυμίζουμε ότι το κυβερνών κόμμα, με την βοήθεια των πρόθυμων και φιλικών προς αυτή ΜΜΕ, υιοθετεί τους ισχυρισμούς της οικογένειας Κουτσολιούτσου που βρίσκονται στη φυλακή για την υπόθεση Folli Follie.

Ωστόσο η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποκαλύφθηκε ότι ψήφισε δυο φορές την τροπολογία που σήμερα καταγγέλλει.

Την ίδια στιγμή η ίδια η έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου της PwC διέψευσε την προπαγάνδα του Μαξίμου. «Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους», «αν έλαβαν χώρα» ανέφεραν χαρακτηριστικά σχετικά με τις φερόμενες επικοινωνίες του εμπλεκόμενου Ν.Σ. με μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάκης Μπαλαούρας: Οι συκοφάντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου

Σημειώνεται ότι μηνυτήρια αναφορά «για τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο μου», αναφερόμενος στην υπόθεση Folli Follie, κατέθεσε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, που τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι στόχος επιθέσεων λάσπης και συκοφαντίας για να πληγεί τόσο η ακεραιότητα μου, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Οι δηλώσεις

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε σχετικά με τη σημερινή κίνηση:

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για να λάμψει η αλήθεια, να αποδειχτεί ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης των προσώπων μας είναι για να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κατά την εκτίμησή μου -αλλά νομίζω και της πλειοψηφίας του κόσμου- αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με κρυφούς ή φανερούς κύκλους με στόχο να συκοφαντήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμιση χρόνια. Αυτό θα αποδειχτεί και εδώ. Έχει ήδη φανεί πως θα πέσει στο κενό η προσπάθεια αυτών των σκοτεινών κύκλων.

Ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε:

Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά  κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση με την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως και κάθε πολίτη, να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Με αυτήν την έννοια, κι από δω και πέρα, όποιος υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης πρόσθεσε πως «Είμαστε εδώ, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσουμε μήνυση. Η συκοφαντία και την εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη σε καμία περίπτωση. Σε όλη αυτή την ιστορία -όπως από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει-  δεν είχα καμία εμπλοκή εκ της θέσεως μου. Όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν. Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες, οι οποίες ήδη διερευνώνται από τη δικαιοσύνη».

tags: Folli Follie

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)