to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 28.03.2023

Κοινωνία

Μήνυση κατά γιατρών του Καραμανδάνειου θα υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Αλέξη Κούγια, θα τους εγκαλέσει για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της ψευδορκίας


Μήνυση κατά των γιατρών που περιέθλαψαν τη μικτή Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο δήλωσε ότι θα υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ξεκινώντας δικαστική αντιπαράθεση μαζί τους. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Αλέξη Κούγια, θα τους εγκαλέσει για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της ψευδορκίας.

Το κορίτσι νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο πριν υποστεί ανακοπή και εξ αυτού του λόγου καταστεί τετραπληγική για το υπόλοιπο της ζωής της.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία του κοριτσιού, μητέρας του, ζήτησε επίσης να κλητευθεί η παιδίατρος – καθηγήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κυρία Αγγελική Καρατζά προκειμένου να καταδειχθεί, όπως είπε, ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της πριν από το περιστατικό ανακοπής που υπέστη η Τζωρτζίνα, αλλά το έκαναν μετά τον θάνατο του παιδιού.

Την κλήτευση για κατάθεση της Κ. Καρατζά πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, αλλά την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε επίσης αίτημα για να αναγνωσθεί και η κατάθεση της κ. Καρατζά που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά η εισαγγελέας ζήτησε το δικαστήριο να επιφυλαχθεί ως προς αυτό το αίτημα.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι «η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)