to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 03.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μηνύσεις και αγωγές κατά ΝΔ, Ζαχαράκη, Δημητριάδη και Άδωνι από τον Κ. Βαξεβάνη

«Θα στραφώ ενάντια και στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Ζαχαράκη και την ΝΔ, στην κ. Ζαχαράκη με μήνυση και στην ΝΔ με αγωγή, για τους χαρακτηρισμούς, αλλά και στον κ. Δημητριάδη για τους χαρακτηρισμούς και θα κατατεθούν 3-4 αγωγές για όσα έχει πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ... τέλειωσε το παραμύθι», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Ο εκδότης του Documento αναφέρθηκε αναλυτικά στις σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της ΝΔ με την οικογένεια Φλώρου που φτάνουν ως την εποχή που ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν υπουργός Άμυνας...


Για τις νέες επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Φλώρου και τον ρόλο του κ. Δημητριάδη, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στο παρελθόν, ο κ. Βαξεβάνης σχολίασε ότι «δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής την κίνηση να τους οδηγήσω όλους αυτούς στο δικαστήριο, για να δούμε πόσο θα αντέξουν στην προσπάθεια συκοφάντησης, που εν πάσει περιπτώσει, έχει και τιμωρία».
 
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι γνωστός συκοφάντης, έχει καταδικαστεί πολλές φορές στη Δικαιοσύνη για συκοφαντία. Σε παρέμβαση του ίδιου προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη, «επέμενε σε ένα αφήγημα συκοφάντησης ... μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις» για τον κ. Δημητριάδη, όπως είπε.
 
Πλέον, όπως προανήγγειλε, «θα στραφώ ενάντια και στην κ. Ζαχαράκη και την ΝΔ, στην κ. Ζαχαράκη με μήνυση και στην ΝΔ με αγωγή, για τους χαρακτηρισμούς, αλλά και στον κ. Δημητριάδη για τους χαρακτηρισμούς και θα κατατεθούν 3-4 αγωγές για όσα έχει πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και τα ανεχόμουν στο πλαίσιο του ότι είμαι δημοσιογράφος ... τέλειωσε το παραμύθι».
 
Απαντώντας σε σχόλιο-ερώτημα ακροατή για το «πόσους Φλώρους καλύπτει η ΝΔ;», ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι «Αυτοί που συμμετείχαν στο σκάνδαλο είναι πολλοί ... Αν εννοεί τους "άριστους" που λέμε στην καθομιλουμένη "φλώρους" γιατί με τα λεφτά του μπαμπά πήγαν, πήραν ένα πτυχίο, μπήκαν στο σύστημα διαπλοκής και πολιτικής στήριξης όχι για να κάνουν την δουλειά τους αλλά για να γονατίσουν το ελληνικό κράτος, νομίζω ότι είναι εμφανές πώς τους στηρίζει σχεδόν όλους. Υπάρχουν διάφοροι "άριστοι", έχουμε δημοσιοποιήσει τα ονόματα και την δράση τους, είναι κομμάτι της ΝΔ. Ένας μάλιστα στη Λάρισα ήταν και κουμπάρος του Κ. Μητσοτάκη, αλλά "κιχ" ... όλοι αυτοί δεν είναι άριστοι, είναι εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, αλλά του λευκού κολλάρου. Είναι κομμάτι από την ΝΔ και δεν λέει κανένας κουβέντα».
 
Πάει πολύ πίσω η σχέση των οικογενειών Μητσοτάκη - Φλώρου
 
Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση Φλώρου, τον ρόλο Δημητριάδη και τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Όπως θύμισε, «ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διετέλεσε σύμβουλός του, παραμένει τώρα σύμβουλός του στην ΝΔ, εργάζεται στην ΝΔ. Από τα φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ εμφανίζεται ως "τα μάτια και τα αυτιά" του Κ. Μητσοτάκη».
 
Για την σχέση του με την υπόθεση Φλώρου και την οικογένεια Φλώρου, ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι «από το 2011 και μετά, όταν διαμορφώνεται αυτή η σκανδαλώδης διαδικασία που οδήγησε τους "Φλώρους" να βγάλουν 250 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου που δεν απέδιδαν από είσπραξη λογαριασμών, ο κ. Δημητριάδης είναι από τους καλύτερους συνεργάτες της οικογένειας Φλώρου και κυρίως του γιου ... Είναι ο άνθρωπος που έχει την κύρια ευθύνη για την δημιουργία εταιρειών σε σχέση με την Energa και τις εταιρείες που συμμετέχουν στο σκάνδαλο, δεν είναι "ένας δικηγόρος" όπως λέει, είναι "ο Παπασταύρου του κ. Φλώρου" ... ο ρόλος του είναι κομβικός».
 
Όπως τόνισε, «στο μεγάλο "σκάνδαλο Φλώρου" υπάρχουν πολιτικές "ουρές", σε ένα ακόμη σκάνδαλο υπάρχουν "ουρές" με την οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο ο κ. Δημητριάδης, είναι και ο πατήρ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος, ήταν ο επιχειρηματίας που εκπροσωπούσε εταιρεία στην οποία με σκανδαλώδη τρόπο το 1992 ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε να κατασκευάσει ένα ιδιωτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Λαύριο. Άλλαξε όλες τις προδιαγραφές για το πώς πρέπει να είναι ένα εργοστάσιο και "φωτογράφισε" μία μέθοδο και λειτουργία εργοστασίου που μόνο ο κ. Φλώρος αντιπροσώπευε. Και του έδωσε μεγάλη δουλειά στο Λαύριο».
 
«Ακόμη πιο πίσω», συνέχισε, «ο πατήρ Φλώρος ήταν στέλεχος της ΝΔ στα Ιωάννινα, έκανε εργοστάσιο, την Μεταλλευτική Ηπείρου, που επιδοτούσε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ ως υπουργός Άμυνας. Έδινε δουλειές του Ελληνικού Στρατού στον φίλο του, μέχρι που πήρε "θαλάσσοδάνεια", έριξε έξω την εταιρεία και έγινε η γνωστή "κοινωνικοποίηση" το 1982-1983 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βαξεβάνης, «μιλάμε για τον ορισμό της διαπλοκής».
 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)