to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 31.07.2018

Πολιτική

Το μήνυμα Τζανακόπουλου για την επικοινωνιακή τυμβωρυχία: Η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε αυτόν τον βούρκο (βίντεο)

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε την ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες, το απόγευμα της Τρίτης, με ένα σχόλιο «που αφορά τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης», στηλιτεύοντας το κρεσέντο «επικοινωνιακής τμβωρυχίας» εκ μέρους της ΝΔ και των φιλικών της ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο Δημ. Τζανακόπουλος:

Είναι δεδομένο και έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν η πολιτική σύγκρουση με αφορμή φυσικές καταστροφές να οδηγεί ακόμη και σε υπερβολές. Από αυτό κανένα κόμμα δεν είναι απρόσβλητο. Ούτε βεβαίως είναι λογικό να μην γίνεται πολιτικός διάλογος, κριτική, καταλογισμός ευθυνών ακόμη και σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα αίτια και τους υπευθύνους μιας φυσικής καταστροφής. Έτσι λειτουργεί και έτσι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία. Η κριτική λοιπόν, η αποτίμηση και ο καταλογισμός της ευθύνης σε όποιον την έχει ή σε όποιον θεωρούμε ότι την έχει είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Σήμερα όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Η στάση ορισμένων στελεχών της ΝΔ, του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αλλά και ορισμένων μέσων ενημέρωσης δεν μένουν σε αυτό. Αντίθετα έχουν εκκινήσει μια απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις. 

Από τις ψευδείς ειδήσεις, την διαρκή διαστρέβλωση δηλώσεων Υπουργών από στελέχη που είτε ανήκουν είτε σχετίζονται με τη ΝΔ και την αναπαραγωγή τους από τα μέσα, μέχρι την δήθεν οργισμένη επιστολή συζύγου συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη που εμφανίστηκε ψευδώς ως θύμα της πυρκαγιάς, και από την καταγγελία ότι δήθεν εθελοντές δασοπυροσβέστες έμειναν νηστικοί κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς μέχρι και τις διαρκείς παραπλανητικές ειδήσεις για την ώρα ανεύρεσης των νεκρών όπως το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος που παρουσίασε την ώρα εκκίνησης της επιχείρησης διάσωσης και απεγκλωβισμού ως ώρα ανεύρεσης των πρώτων σορών θα μπορούσα να πολλαπλασιάσω τον κατάλογο. 

Δηλώνουμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτό το βούρκο. 

Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. 

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανείς μόνος του. 

Και θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες μέρες χωρίς να επιχειρήσουμε την συγκάλυψη καμίας ευθύνης. 

Η κριτική προς την κυβέρνηση είναι και θεμιτή και αναγκαία. Όμως είναι άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)