to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 12.12.2016

Πολιτική

Μήνυμα Τσακαλώτου μέσω Reuters: Άρση του αδιεξόδου μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού»

Η Ελλάδα επιθυμεί την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών προειδοποιώντας ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη


Η Ελλάδα επιθυμεί την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποιώντας ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη.

«Η ελληνική έκφραση είναι "βάζω νερό στο κρασί μου". Δεν είναι μία έκφραση που μου αρέσει, διότι δεν θα ήθελα νερωμένο το κρασί μου, αλλά ξέρετε τι εννοώ, να φθάσουμε σε μία έντιμη συμφωνία», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι προβλέπει πως μία συμφωνία θα επιτρέψει τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας στην Ελλάδα να δοκιμάσει τότε τις αγορές, σύμφωνα με το Reuters.

Καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πιθανόν να συγκρατήσει την οικονομική ανάκαμψη, την έγκαιρη επιστροφή στις αγορές και να εμβαθύνει περαιτέρω την άποψη -η οποία ήδη έχει εδραιωθεί με τα αποτελέσματα του βρετανικού και του ιταλικού δημοψηφίσματος- ότι η Ευρώπη δεν συγχρονίζεται με τους πολίτες της, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει το Reuters.

«Δεν μπορώ να δω τη λογική της επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις», λέει προσθέτοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και «συνεργάζεται εποικοδομητικά» με τους πιστωτές της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)