to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 16.11.2012

left.gr

Κοινωνία

To μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα (...) υνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σημερινή ανακοίνωσή του. Η προσυγκέντρωση για την αυριανή πορεία είναι στις 3 μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή.  Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να  οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η συγκυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η δημοκρατία συρρικνώνεται, ο αυταρχισμός και η καταστολή αποτελούν την απάντηση στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η χώρα μετατρέπεται σε μια οιονεί αποικία χρέους, όπου η λαϊκή κυριαρχία δίνει τη θέση της στις προσταγές της τρόικας. Με ψέματα και εκβιασμούς προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού, να τον τρομοκρατήσουν για να παραιτηθεί από τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση για να ξεδιπλώσουν το μίσος τους απέναντι στους αδύνατους και απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Προσπαθούν να αθωώσουν τη στρατιωτική δικτατορία, να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, να ξαναγράψουν την ιστορία σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.


Θα μας βρουν απέναντί τους. Η μόνη διέξοδος για τους εργαζομένους και τη νεολαία είναι αυτός της οργανωμένης και συλλογικής δράσης, της ρήξης και της συλλογικής αντίστασης απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου. Να αντιπαρατεθούμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό των φασιστών.  Να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά το Σάββατο 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.  

   Η προσυγκέντρωση για την αυριανή πορεία είναι στις 3 μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)