to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 30.06.2016

Πολιτική

Το μήνυμα του Die Linke για την επίσκεψη Γκάμπριελ στην Αθήνα

«Η Ελλάδα είναι ένα καλό μέρος για να παρουσιάσει κανείς από εκεί ένα πρόγραμμα για μια άλλη Ευρώπη» δήλωσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Γερμανικής Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας στην Αθήνα


«Η Ελλάδα είναι ένα καλό μέρος για να παρουσιάσει κανείς από εκεί ένα πρόγραμμα για μια άλλη Ευρώπη» δήλωσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα και ζήτησε, μετά την ψήφο για Brexit, μια κοινωνική Ευρώπη και μεγαλύτερα περιθώρια για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε κατά το παρελθόν «το πρόσωπο μιας μη δημοκρατικής και μη κοινωνικής Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πιο απεχθή μορφή της» δήλωσε η κ. Βάγκενκνεχτ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι μια υπερχρεωμένη χώρα υποχρεώθηκε να πάρει και νέα δάνεια, προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες. Τώρα πρέπει η ΕΚΤ να αρχίσει να χρηματοδοτεί απευθείας επενδύσεις στις υποδομές, στις καινοτόμες τεχνολογίες και στην οικολογική ανασυγκρότηση, τόνισε και κάλεσε τον κ. Γκάμπριελ να κάνει πράξη τις μεταρρυθμιστικές ιδέες του για την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι, αν εννοεί πραγματικά όσα λέει για μια ευρωπαϊκή νέα αρχή, στην κατεύθυνση της εξάλειψης των ανισοτήτων και νέων κανόνων που θα βάζουν την ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια των ανθρώπων πάνω από την ελευθερία των ασυγκράτητων αγορών, θα έχει την στήριξη και της Αριστεράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Neues Deutschland», ο κ. Γκάμπριελ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να τοποθετηθεί αριστερότερα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντική πτώση των ποσοστών του SPD. Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ο κ. Γκάμπριελ από κοινού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συνέταξαν έγγραφο υπό τον τίτλο «Να επανιδρύσουμε την Ευρώπη», στο οποίο αναφέρονται σε προσπάθειες για «ανάπτυξη και οικονομική ώθηση» και στην ανάγκη η ΕΕ να γίνει και πάλι πιο δίκαιη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)