to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 01.12.2021

Πολιτική

Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

«Το έλλειμμα ενημέρωσης της κοινωνίας γύρω από το AIDS εξάλλου παραμένει ακόμα και σήμερα μεγάλο ενώ η όχι και τόσο μακρινή ιστορία με την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών ήταν ένα μελανό σημείο όπου η άγνοια και η πολιτική εκμετάλλευση προκάλεσαν τρομερά αρνητικές συνέπειες στην υπόθεση της ενημέρωσης της κοινωνίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα των οροθετικών»


Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS:

«Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Ενημέρωση της κοινωνίας, δουλειά στα σχολεία και σύγκρουση με τον ανορθολογισμό

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κέντρο «Θετική Φωνή-Οροθετικοί» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η δουλειά που κάνει αυτός ο σύλλογος στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και της φροντίδας των οροθετικών είναι πραγματικά σπουδαία και αξιοθαύμαστη.

Φοβάμαι ωστόσο ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε μια ουσιαστική προσπάθεια από την πλευρά της Πολιτείας. Αυτός ο σύλλογος αλλά και όλες οι ομάδες που συγκροτούν την Κοινωνία των Πολιτών είναι οι καταλληλότεροι να πουν στην Πολιτεία τι να κάνει και πώς να δράσει. Όταν όμως η Πολιτεία παίρνει αποφάσεις πρέπει να τις τηρεί και να προχωρά, όπως με το Εθνικό Σχέδιο δράσης του οποίου η εφαρμογή έχει καθυστερήσει, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί για την υλοποίησή του.

Αναφορικά με την τροπολογία για τη δυνατότητα αναδοχής από ζευγάρια οροθετικών, εκτιμώ ότι είναι μια πρωτοβουλία σε σωστή κατεύθυνση και ευελπιστώ να έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Από ‘κει και πέρα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά και σε σχέση με τις προκαταλήψεις, την ενημέρωση των πολιτών, τη σύγκρουση με τον ανορθολογισμό αλλά και πολλή δουλειά στα σχολεία.

Το έλλειμμα ενημέρωσης της κοινωνίας γύρω από το AIDS εξάλλου παραμένει ακόμα και σήμερα μεγάλο ενώ η όχι και τόσο μακρινή ιστορία με την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, όπως μου είπαν και οι εκπρόσωποι του συλλόγου, ήταν ένα μελανό σημείο όπου η άγνοια και η πολιτική εκμετάλλευση προκάλεσαν τρομερά αρνητικές συνέπειες στην υπόθεση της ενημέρωσης της κοινωνίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα των οροθετικών». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)