to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:05 | 12.09.2022

Πολιτική

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από Μακρόν

«Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων


«Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Ελιζέ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα μοιραστώ σκέψεις για τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι «έχουμε με το μέρος τη δύναμη των επιχειρημάτων μας».

«Η δική μας απάντηση σε αυτή την επιθετικότητα, είναι η ετοιμότητα», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι «τα πρώτα γαλλικά Ραφάλ πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς και οι φρεγάτες Μπελαρά ναυπηγούνται ήδη στα ναυπηγεία στη Λορεάν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ασπίδα μας δεν είναι μόνο τα όπλα μας, είναι και οι ισχυρές μας συμμαχίες, κυρίως όμως έχουμε με το μέρος μας τη δύναμη των επιχειρημάτων μας». Και πρόσθεσε, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα: «Για αυτό και περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις προκλήσεις», υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο δύναμη αποτροπής αλλά και δύναμη συνεργασίας».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε σαφές και ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα.

«Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας και το λέω με μεγάλη σαφήνεια», είπε και συμπλήρωσε: «Πριν από ένα χρόνο υπογράψαμε συμφωνία στρατηγικής σχέσης για θέματα ασφάλειας και άμυνας, ενδυναμώσαμε την κοινή μας ασφάλεια, δυναμώνουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία και σταθερότητα σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος».

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για τη δέσμευση του στη στήριξη της Ελλάδας», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)