to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 19.09.2020

Πολιτική

Μήνυμα Σπίρτζη από την Καρδίτσα: Η κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί σαν θεατής την κατάσταση

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη από την Καρδίτσα


Υπενθυμίζεται πως με εντολή του Αλέξη Τσίπρα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα.

Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελείται από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, τον τομεάρχη Υποδομών Νίκο Παππά και την αναπληρώτρια τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, Χαρά Καφαντάρη.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και ευχόμαστε να έχουμε καλά νέα για τους αγνοούμενους συμπολίτες μας.

Η παρουσία μας εδώ με εντολή του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα δηλώνει  την συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφές .

Ο κυκλώνας Ιανός αναμενόταν εδώ και αρκετές ημέρες. Δεν ήταν κάτι ξαφνικό ή έκτακτο. Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά η περιφέρεια Θεσσαλίας, η πολιτική προστασία όφειλαν να ήταν απόλυτα προετοιμασμένες . Δεν αρκούν τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του για να βρίσκονται οι πολίτες σε εγρήγορση. Πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση ο ίδιος, η κυβέρνηση του, οι περιφερειάρχες και ο κρατικός μηχανισμός.

Δυστυχώς δεν υπήρχε εγρήγορση και προετοιμασία στη Θεσσαλία. Έσπασαν αναχώματα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες  και πλημμύρισε η πόλη της Καρδίτσας. Έφραξαν γέφυρες εξαιτίας του μη καθαρισμού ρεμάτων δημιουργώντας μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο και εκτροπή των υδάτων εντός οικιστικών περιοχών. Τα  προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες, ο αποκλεισμός οικισμών και η απουσία συνεργείων ως τώρα, αποδεικνύουν  την έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας  στην ευρύτερη περιοχή της  Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Επειδή το φαινόμενο θα μετατοπιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί σαν θεατής την κατάσταση και να συνδράμει με κινητοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει  εγκαταλειφθούν οι πολίτες στις μεγάλες καθυστερήσεις που εδώ και 15 μήνες επανήλθαν στις αποκαταστάσεις των καταστροφών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)