to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 12.07.2013

Πολιτική

Μήνυμα προς το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Του Ναγιέφ Χαουάτμε (Nayef Hawatmeh), ΓΓ του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ιστορικού, ηγετικού στελέχους της PLO


Σύντροφε Αλέξη Τσίπρα,  Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, 

Αγαπητοί σύνεδροι,

Το Συνέδριο σας πραγματοποιείται στη μέση σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, που τα αποτελέσματα τους δείχνουν ότι η ιστορία έχει ανακτήσει την σωστή της πορεία στην υπηρεσία των λαών και των προοδευτικών, δημοκρατικών και αριστερών κινημάτων. 

Η ανάπτυξη των σοσιαλιστικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη, και η μείωση της επιρροής των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και οι επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην ήπειρο σας, λόγω της αποτυχίας της καπιταλιστικής οικονομίας, αποτελούν σημάδια που επιβεβαιώνουν, παρά τα όσα συνέβησαν, ότι ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση στην κρίση και στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λαών. Και ο σοσιαλισμός δεν χτίζεται παρά μόνο στη βάση της δημοκρατίας, η οποία εξασφαλίζει περισσότερες ευκαιρίες, για τις δυνάμεις της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, και της αντιεκμετάλλευσης,  να προχωρήσουν  προς τα εμπρός, στο δρόμο για την ήττα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού και όλων των μορφών της αποικιοκρατίας, υπέρ ενός κόσμου ειρήνης,  ευημερίας και ευτυχίας,  με ευκαιρίες απασχόλησης για όλους, νοσηλείας, επαρκούς διατροφής, με κατοχυρωμένο το δικαίωμα να ζουν όλοι  σε ένα υγιές περιβάλλον,  που δεν καταστρέφεται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική  του άγριου καπιταλισμού, που απειλεί τον πλανήτη μας με πλήρη καταστροφή. 

Σύντροφοι συντρόφισσες,

Κατάγομαι από μια περιοχή που δεν γνώρισε την ειρήνη και τη σταθερότητα από την ίδρυση του Ισραήλ πάνω στα ερείπια του παλαιστινιακού λαού και της εθνικής του οντότητας, και του δικαιώματός του στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία, της άρνησης του  δικαιώματος των προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους, από τις οποίες εκτοπίστηκαν το 1948. Ο Παλαιστινιακός λαός επέλεξε την λαϊκή αντίσταση,  για να απαλλαγούμε από την κατοχή και τους  εποικισμούς, επέλεξε επίσης την πολιτική διαδικασία. Αλλά οι διαδοχικές κυβερνήσεις του Ισραήλ εμποδίζουν μέχρι σήμερα αυτή τη διαδικασία, μέσω της συνέχισης των εποικισμων και της ιουδαιοποίησης της Ιερουσαλήμ, της κατασκευής του διαχωριστικού τείχους, της προσάρτησης και της λεηλασίας  των υπόγειων υδάτων στη Δυτική Όχθη, της κατάσχεσης της γης και του εκτοπισμού του πληθυσμού, της σύλληψης και φυλάκισης πολλών νέων, του εξοστρακισμού των αγωνιστών από τις πόλεις και τα χωριά τους, σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στους αγώνες του λαού μας και στην επιμονή του στη ζωή. 

Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παλαιστινιακό εθνικό κίνημα προχωρεί ενωμένο κάτω από την στέγη της P.L.O, του μοναδικού νόμιμου εκπροσώπου, στην ηγεσία των αγώνων του λαού μας, μέχρι να τερματιστεί η κατοχή, και την διάλυση των εποικισμων.

Για να ιδρυθεί το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πλήρη κυριαρχία στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από το 1948.

Είναι ενισχυμένη η ελπίδα της νίκης στον Παλαιστινιακό λαό μας, από τα καλά μηνύματα της Αραβικής Άνοιξης, με μεγάλο πρότυπο για αυτόν την επανάσταση του μεγάλου λαό της Αιγύπτου. Η  Επανάσταση στην Αίγυπτο στις 30 Ιουνίου 2013 έχει ανατρέψει τις αναλύσεις  για «αραβικό φθινόπωρο», και επιβεβαίωσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μια έκφραση της ελεύθερης βούλησης του λαού, κάτω από τη σημαία για  ψωμί - απασχόληση - στέγαση - αξιοπρεπή διαβίωση,  και  εθνική αξιοπρέπεια. 

Η επανάσταση του Ιούνιου στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να κονσερβοποιήσουν το λαϊκό αραβικό  κίνημα, και αραβικοί  λαοί προχωρούν από επανάσταση σε επανάσταση, για  την σωτηρία από την τυραννία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, για την δημοκρατία, την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια, έτσι ώστε ο εθνικός πλούτος να είναι στην  υπηρεσία της ανάπτυξης και της κοινωνικής  δικαιοσύνης, αντί να εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του λαού της Παλαιστίνης, των κρατούμενων, των τραυματιών, των οικογενειών των μαρτύρων, και σας συγχαίρω για την σύγκληση του συνεδρίου σας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι στο επίπεδο  των απαιτούμενων προσδοκιών, εθνικών , ταξικών και διεθνιστικών.

Πάντα Μπροστά .. 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο σύντροφος σας, Ναγιέφ Χαουάτμε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)