to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 20.12.2017

Κοινωνία

Μήνυμα παρατάξεων προς Πελετίδη: «Να υπηρετήσετε την πόλη και όχι το κόμμα σας»

Οι δημοτικές παρατάξεις «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Τώρα για την Πάτρα», «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», «Πάτρα, η δική μας πόλη» ζητούν από τη δημοτική αρχή της Πάτρας «να μη χαθεί το μεγάλο στοίχημα για τα έργα ανάπλασης της πόλης»


Όπως αναφέρουν αναλυτικά οι προαναφερθείσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας:

«ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ

Να υπηρετήσετε την πόλη και όχι το κόμμα σας.

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. που χρηματοδοτεί τα έργα ανάπλασης της πόλης με 43.880.000 και βγαίνει παράλληλα το συνηθισμένο καταγγελτικό «μανιφέστο» του κόμματος που υπηρετεί η Δημοτική Αρχή, μειώνοντας στο ελάχιστο την ουσία, την παρουσίαση των έργων. Τούτο  δεν αποτελεί πια είδηση και δεν θεωρείται πια περίεργο. 

Η απόκρυψη από τη Δημοτική Αρχή της πληροφορίας, πως πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, από πρόγραμμα που αφορά μεγάλες πόλεις (στην περιοχή μας την Πάτρα και το Αγρίνιο) δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Ούτε αποτελεί είδηση ότι καταγγέλλει μια κυβέρνηση με την οποία μπορεί να διαφωνεί κανείς, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δίνει στη Δημοτική Αρχή 70.000.000 ευρώ πραγματικά χρήματα (Π.Ε.Π. Δυτ. Ελλάδος-Β.Α.Α, ΥΜΕΠΕΡΑΑ κλπ). Στην ουσία το σύνολο Τεχνικού Προγράμματος στο Δήμο μας είναι 100.000.000 ευρώ, τόσα που ποτέ στην ιστορία της πόλης, δεν είχε σε πραγματικό χρήμα καμία άλλη Δημοτική Αρχή. 

Χρήματα που για να μετατραπούν σε έργα και να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της πόλης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, πολύς κόπος και συνεργασίες.   

Να θυμίσουμε βέβαια πως η Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη, αρνήθηκε αρχικά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, γιατί λοιδορούσε τα χρήματα που προήρχοντο από την Ευρώπη. Τέτοια χρήματα δεν τα ήθελε. 

Εξάλλου είχε κατεβάσει εκείνη την εποχή τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Δημαρχείο, τώρα άλλαξε ρότα κυκλοφορεί φυλλάδιο με τη σημαία της Ε.Ε. και τη φωτογραφία του κ. Πελετίδη!!

 Όταν όμως κατάλαβε πως ο Δήμος Αγρινίου, είχε ήδη ανταποκριθεί θετικά και θα γινόταν γνωστό πως η ιδεοληψία της, θα στερούσε την πόλη από τα περισσότερα χρήματα που είχε ποτέ να διαχειριστεί Δημοτική Αρχή (συνοδευόμενα από σημαντικά έργα) στην ιστορία της πόλης, άλλαξε σενάριο. 

Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα τα έδωσε η Ε.Ε. πιεσμένη από τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής και τις πορείες της, κατά της ανεργίας!!! 

Προφανώς και ο Δήμος Αγρινίου θα έχει ακολουθήσει αντίστοιχο πρόγραμμα αγώνων!! αφού πήρε και αυτός τεράστια ποσά.

 Όταν αντιλήφθηκε πως και αυτό το σενάριο δεν θα έπιανε, ήρθε το επόμενο. 

Τα χρήματα ανήκουν στο λαό και γι αυτό δέχθηκε να τα πάρει. 

  Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και ένα χαμένο δίμηνο, αφού η όλη ενασχόληση της Δημοτικής Αρχής, εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της διατυπώσει τον συνήθη καταγγελτικό της λόγο, μέσω ενός φυλλαδίου.  

   Ο Δήμος της Πάτρας  δεν ήταν έτοιμος! Δεν είχε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο, παρόλο που ήταν υποχρέωση του, γιατί δεν έχει όραμα, δεν έχει σχέδιο για τη πόλη. Προχωρεί στα τυφλά.

   Μπροστά στο αδιέξοδο αναγκάσθηκε να ανασύρει από τα συρτάρια, μελέτες προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, τις περισσότερες των οποίων είχε καταγγείλει ή καταψηφίσει. Παράδειγμα η μελέτη για τον ποδηλατόδρομο που έρχεται από το 2012 !! 

   Η κατάσταση σώθηκε προς το παρόν, μόνο χάρη στη προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου. Κατατέθηκαν σχέδια από τα υπάρχοντα. 

Γι αυτό έχουμε και το τραγελαφικό να μην υπάρχει στρατηγική, τα έργα να μην έχουν καμία συνοχή, να είναι αποσπασματικά και ετεροβαρή π.χ. στη βόρεια πλευρά, από τα 43.880.000 μόνο 500.000!! να προορίζονται για τα Ζαρουχλέικα δηλ. τις υποβαθμισμένες νότιες λαϊκές συνοικίες  για τις οποίες κόπτονται!!

   Οι παραπάνω επισημάνσεις έχουν σκοπό να θυμίσουν στην Δημοτική Αρχή πως υποχρέωσή της, είναι να υπηρετήσει την πόλη και κανένα κόμμα.

   Να σταματήσει να σπαταλά  πολύτιμο χρόνο, προκειμένου να περνά κομματικά μηνύματα, υποκαθιστώντας το ρόλο του κόμματος που στηρίζει στη Βουλή  και  να ασχοληθεί με την πόλη. 

   Στο συγκεκριμένο θέμα των έργων μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης με τα 43.000.000 ευρώ, έχουμε αρχίσει σαν Δήμος να σημειώνουμε σημαντικές καθυστερήσεις, με κίνδυνο να χαθούν σημαντικά κονδύλια και έργα.

    Αν αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή κομματικό  πρόβλημα, επειδή θα κάνει έργα με χρήματα της Ε.Ε., δεν χρειάζεται ούτε να δικαιολογείται, αλλά ούτε και να εφευρίσκει τεχνάσματα για να στέλνει την μπάλα στην εξέδρα, με κίνδυνο να βρεθούμε εκτός χρονοδιαγραμμάτων και να χάσουμε τα έργα.

    Να κοιτάξει να  ξεπεράσει γρήγορα τις ιδεοληψίες της, γιατί πάνω από τις εντολές του κόμματος που υπηρετεί, είναι η Πάτρα.

    Ας σηκώσει τα μανίκια και ας ασχοληθεί με την υλοποίηση των έργων που τόσο έχει ανάγκη η Πάτρα.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:

ΡΑΠ -ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)