to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:53 | 29.11.2014

Πολιτική

Μήνυμα νίκης από την Καισαριανή, έστειλαν Κοντόσταυλος, Δούρου (βίντεο & φωτογραφίες του left.gr)

Μήνυμα νίκης στους πολίτες που υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική "αλλά και που βλέπουν τη διέξοδο στην ενότητα και όχι στον διχασμό των προοδευτικών δυνάμεων" έστειλαν ο Γ. Κοντόσταυλος και η Ρένα Δούρου, από την κεντρική πλατεία Καισαριανής, όπου μίλησαν σε μεγάλη συγκέντρωση, εν όψει της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης.


Το left.gr βρέθηκε στην Καισαριανή και σας παρουσιάζει αποσπάσματα από τις ομιλίες της Ρ. Δούρου και του Γ. Κοντόσταυλου:

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Αυγής (οι φωτογραφίες του Α. Καλοδούκα):

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον χαιρετισμό της, κάλεσε τους πολίτες της Καισαριανής να επανεκλέξουν τον Γ. Κοντόσταυλο, αφού "στην ηρωική αυτή πόλη, την πόλη της θυσίας για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη, οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να επιβεβαιώσουν τη ρότα που οι πολίτες επέλεξαν τον περασμένο Μάιο. Τη ρότα αυτή πρέπει να τη συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι σαν μια γροθιά. Με τους πολίτες στο προσκήνιο. Με τους πολίτες στο επίκεντρο. Μέσα από ανοικτές, συμμετοχικές διαδικασίες, μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις. Με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία".

Υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή συνεργασίας του δήμου με την Περιφέρεια Αττικής "έχει ξεκάθαρα πολιτικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά" και "πρέπει να ενώνει τους πολίτες, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους προτιμήσεις, πάνω σε ένα σχέδιο συμμετοχικής παρέμβασης σε κάθε γειτονιά", ο Γ. Κοντόσταυλος επανέλαβε ότι τάσσεται ενάντια στο "'δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης" και στη "συντηρητική και γραφειοκρατική λειτουργία του 'Καλλικράτη". Υπενθύμισε ότι αρνήθηκε τη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων, ζητώντας ταυτόχρονα 85 μόνιμους μέσω ΑΣΕΠ. "Ξεκινήσαμε 10 δήμαρχοι, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καισαριανής, ένα σπουδαίο κίνημα για το σπάσιμο της μνημονιακής εντολής που αρνείται τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέχρι το 2016" ανέφερε.

«Το κύμα ανατροπής που ξεκίνησε τον Μάιο δε θα σταματήσει τώρα ούτε με κόλπα, ούτε με λάσπη. Είναι ζωντανή ανάγκη του λαού της Καισαριανής να σηκωθεί, να σταθεί στα πόδια του, για αυτό και τον καλούμε να έρθει ξανά μαζί μας. Τον καλούμε να ψηφίσει με την ψυχή του» τόνισε επίσης ο Γιώργος Κοντόσταυλος. «Έχουμε βαριά ιστορία αγώνων και αλληλεγγύης εδώ στην Καισαριανή. Ξέρουμε τι σημαίνει αγώνας», επεσήμανε ο Γ. Κοντόσταυλος και ερχόμενος στο παρών υπογράμμισε.


«Εμείς συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση, τις μνημονιακές πολιτικές, το έχουμε αποδείξει και θέλουμε την ανατροπή και στην Καισαριανή και στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την ανατροπή στην Ευρώπη», πρόσθεσε. Εξήγησε επίσης ότι οι επαναληπτικές εκλογές δεν είναι «πρόβλημα γιατί για εμάς η Δημοκρατία δεν είναι πρόβλημα. Η δημοκρατία είναι η λύση».

Και συνέχισε: "Ας πάμε μέχρι τον τοίχο του Σκοπευτηρίου και ας αφουγκραστούμε τις ανάσες τους! Μας λένε: Μην μας ξεχνάτε και κάντε κάτι για το μέλλον. Δώστε ελπίδα στον τσακισμένο λαό μας, στηρίξτε τους ανθρώπους να μην καταρρεύσουν!" "Αυτή είναι η εντολή που μας φωνάζουν οι τιμημένοι μας νεκροί. Αυτό θέλουν από τους Καισαριανιώτες. Ενότητα, Δημοκρατία, ανατροπή! Και από αυτή την εντολή δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό. Θα νικήσουμε για όλους τους Καισαριανιώτες γιατί η φτώχεια και η ανέχεια δεν είναι κόκκινη, μπλέ ή πράσινη. Είναι μόνο μαύρη! Και αυτό το μαύρο θα το σβήσουμε από τη ζωή μας, από την καθημερινότητά μας. Και στην Καισαριανή, και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη".

Η συγκέντρωση έγινε σε μία κατάμεστη πλατεία, με τα χαμόγελα και την αισιοδοξία, να ξεχειλίζουν. Το παρών, εκτός της Ρένας Δούρου, έδωσε και αντιπροσωπεία από την περιφέρεια Αττικής, αντιπροσωπεία από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, μέλη της τοπικής Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της τοπικής της ΔΗΜΑΡ, ενώ μήνυμα στήριξης στον Γιώργο Κοντόσταυλο έστειλε ο Μανώλης Γλέζος.

Βισκαδουράκη Ηλέκτρα | Κατσάκος Πέτρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)