to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 26.01.2017

Διεθνή

Μήνυμα Γκουτέρες για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

«Ας χτίσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ισότητας για όλους, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που δεν θα αφήσουμε ποτέ να ξεχασθούν» προτρέπει στο μήνυμά του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ


«Ο αντισημιτισμός συνεχίζει να ανθεί. Παρατηρούμε, επίσης, μια πολύ ανησυχητική αύξηση του εξτρεμισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του μίσους κατά των μουσουλμάνων», προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου).

«Ο κόσμος μας έχει καθήκον να θυμάται ότι το Ολοκαύτωμα ήταν μία συστηματική προσπάθεια εξόντωσης των Εβραίων και τόσων άλλων», σημειώνει ο κ. Γκουτέρες και προσθέτει: «Θα ήταν επικίνδυνο λάθος να θεωρούμε ότι το Ολοκαύτωμα ήταν απλά το αποτέλεσμα της παράνοιας μιας ομάδας εγκληματιών ναζί. Αντιθέτως, αποτέλεσε την αποκορύφωση χιλιάδων χρόνων μίσους, στοχοποίησης και διακρίσεων κατά των Εβραίων, αυτό που καλούμε σήμερα αντισημιτισμό».

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί και να αδιαφορούμε, όταν άνθρωποι υποφέρουν», συνεχίζει ο γενικός γραμματέας και δηλώνει ότι «πρέπει πάντα να υπερασπιζόμαστε τους αδυνάτους και να οδηγούμε τους βασανιστές στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Γκουτέρες τονίζει, εξάλλου, ότι το καλύτερο μέλλον «εξαρτάται από την εκπαίδευση» και καταλήγει: «Σας διαβεβαιώ ότι ως γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αντισημιτισμού και όλων των άλλων μορφών μίσους. Ας χτίσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ισότητας για όλους, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που δεν θα αφήσουμε ποτέ να ξεχασθούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)