to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 01.01.2013

Διεθνή

Mήνυμα Φρ. Ολάντ: εμπιστοσύνη στο μέλλον, παρά τις «σοβαρές δυσκολίες»

"Δεν αγνοώ διόλου τις ανησυχίες σας, είναι δικαιολογημένες, ούτε προτίθεμαι να αποκρύψω τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν", δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος αργά χθες βράδυ στην ομιλία του για τη νέα χρονιά που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.





Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την "εμπιστοσύνη" του στο μέλλον, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αναγνωρίζοντας ότι οι "ανησυχίες" των Γάλλων είναι "δικαιολογημένες" και ότι οι "δυσκολίες" διαγράφονται "σοβαρές".

"Δεν αγνοώ διόλου τις ανησυχίες σας, είναι δικαιολογημένες, ούτε προτίθεμαι να αποκρύψω τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν", δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος αργά χθες βράδυ στην ομιλία του για τη νέα χρονιά που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Παρά "μια ιστορική κρίση, μια ανεργία που αυξάνεται αμείλικτα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και ένα χρέος ρεκόρ", ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε "εμπιστοσύνη στο μέλλον μας" υπογραμμίζοντας ότι "η ευρωζώνη διασώθηκε", ένα αποτέλεσμα που "έδειχνε πριν ακόμη από έξι μήνες απροσπέλαστο", όπως είπε.

Για το 2013 ο πρόεδρος Ολάντ όρισε ως "μοναδικό στόχο" την "αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας σε ένα χρόνο από σήμερα", ενώ ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια, ποσοστό σχεδόν 10%.

"Η πορεία έχει οριστεί: όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη. Η πορεία δεν θα αλλάξει. Κόντρα στους ισχυρούς ανέμους και τις παλίρροιες, δεν θα αποκλίνω από την πορεία αυτή", τόνισε. Ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι θα διατηρηθεί η "υψηλή φορολόγηση στα πλέον ανώτερα εισοδήματα" η οποία θα "αναμορφωθεί χωρίς να αλλάξει ο στόχος της", μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει φορολόγηση με 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, η οποία περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2013.

Ο φόρος αυτός επικρίθηκε έντονα κυρίως από τη δεξιά και τους εργοδότες, οι οποίοι προειδοποίησαν για τους κινδύνους μιας δημοσιονομικής μετανάστευσης, όπως έκανε στις αρχές Δεκεμβρίου ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ που αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

Ο Ολάντ επιμένοντας στη "δημοσιονομική δικαιοσύνη" είπε ότι "πάντα θα ζητούνται περισσότερα από αυτούς που έχουν τα περισσότερα".

Μεταξύ των άλλων θεμάτων αντιπαράθεσης, ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να "προχωρήσει στο θέμα της ισότητας των δικαιωμάτων -- συμπεριλαμβανομένου του γάμου για όλους, στο θέμα της δημοκρατίας --συμπεριλαμβανομένης της μη συγκέντρωσης εντολών -- και στο θέμα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας --συμπεριλαμβανομένου του τέλους της ζωής".

Σε διεθνές επίπεδο, ο Ολάντ τόνισε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να προασπίζεται "τις αξίες της στον κόσμο" υπογραμμίζοντας ότι "στο όνομα των αξιών αυτών η Γαλλία στηρίζει στη Συρία την αντιπολίτευση στη δικτατορία. Και στο Μαλί, τους αφρικανικούς λαούς στον αγώνα τους κατά της απειλής της τρομοκρατίας".

François Hollande, lors de sa visite à l'hôpital Lariboisière, lundi 31 décembre.

Από επίσκεψη του γάλλου προέδρου χθες σε νοσοκομείο


Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)