to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:37 | 28.12.2012

Διεθνή

Το μήνυμα ενότητας του Τσάβες



Ο πρόεδρος Τσάβες κάλεσε τον στρατό της Βενεζουέλας να είναι ενωμένος, να μη συνωμοτήσει, να φυλάσσει την εθνική ενότητα, να εκπληρώνει με ποιότητα την αποστολή του.




Ο πρόεδρος Τσάβες κάλεσε τον στρατό της Βενεζουέλας να είναι ενωμένος, να μη συνωμοτήσει, να φυλάσσει την εθνική ενότητα, να εκπληρώνει με ποιότητα την αποστολή του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, που νοσηλεύεται στην Αβάνα, ύστερα από μια 6ωρη (τέταρτη κατά σειράν) εγχείρηση αντιμετώπισης του καρκίνου από τον οποίο πάσχει, ζήτησε σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας : "να γρηγορούν, διαφυλάσσοντας την ενότητα του έθνους".

Στο Καράκας, το μήνυμα του προέδρου Τσάβες επ’ ευκαιρία των εορτών ανέγνωσε στη δημόσια τηλεόραση ο αντιπρόεδρος, συγχρόνως υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Μαδούρο.

Ο πρόεδρος Τσάβες τού ανέθεσε, επίσημα, την εν μέρει αναπλήρωσή του αναχωρώντας, περίπου προ 25ημέρου, για την "πολυσύνθετη" εγχείρηση στην Αβάνα.

Στο ίδιο μήνυμα ο πρόεδρος Τσάβες, 58 ετών, χαιρέτισε τη "νομιμοφροσύνη" των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, ζητώντας "τη συνέχιση εκπλήρωσης της αποστολής τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα, συνάδουσα με τα ιδεώδη της Επανάστασης".

Στο μεταξύ, από το περιβάλλον του κ. Τσάβες διαρρέει ότι τού συστήθηκε από τους γιατρούς του "πλήρης ανάπαυση".

Αναχωρώντας για την Αβάνα, ο πρόεδρος Τσάβες είχε συστήσει δημόσια στη στρατιωτική ηγεσία, "να μην ενδώσει σε κανένα συνωμοτικό σχέδιο", να παραμείνει αρραγής και να φροντίσει "οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ενωμένες".

Τον Οκτώβριο, ο Ούγκο Τσάβες επανεξελέγη για μια (6ετή) προεδρική θητεία.

Η τελετή ορκωμοσίας για τη νέα θητεία στο ύπατο αξίωμα έχει προγραμματιστεί να γίνει την 10η Ιανουαρίου στην Εθνοσυνέλευση στο Καράκας.

Όμως, για λόγους υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, μπορεί αυτή να μετατεθεί χρονικά γι αργότερα, κάτι στο οποίο συναινεί κι η αντιπολίτευση, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.


Πηγή: enikos

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)