to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 08.09.2017

Πολιτική

«Κάλεσμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα» - Βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη

Αναχώρησε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για το Παρίσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.


Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αποχαιρέτισε με θερμό εναγκαλασμό στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μακρόν και την Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν έως τη σκάλα του προεδρικού αεροσκάφους.

Λίγο πριν από την αναχώρηση, οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν είχαν κατ' ιδίαν σύντομη συνομιλία σε αίθουσα του αεροδρομίου.

Φωτογραφίες από τον αποχαιρετισμό του Προέδρου της Γαλλίας

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος με τη σύζυγό του παρέτειναν για λίγο διάστημα την παραμονή τους στην Αθήνα, κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Total - Suez: Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής συνάντηση κορυφαίων Γάλλων και Ελλήνων εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, περισσοτέρων των 100 και από τις δύο πλευρές, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμ. Μακρόν, στην Αθήνα.

Το έντονο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων εκφράζουν εκπρόσωποι των κορυφαίων γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, Total και Suez με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επεσήμαναν στο περιθώριο του ελληνογαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ, υπάρχει σαφές έδαφος συνεργασίας σε αμφότερους τους τομείς. (διαβάστε αναλυτικά)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπ. Λεμέρ: Ο Αλ. Τσίπρας «δουλεύει για το κοινό καλό και είναι πραγματικός ηγέτης»


Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης Μακρόν

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή συνέντευξη Τύπου, και ακολούθως ομιλίες των δύο ηγετών στον λόφο της Πνύκας περιελάμβανε η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, μια μέρα η οποία ολοκληρώθηκε με το δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εν τω μεταξύ, ικανοποίηση εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατία στην Ελλάδα. Η αναγνώριση από τον Εμ. Μακρόν της ανάγκης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει ο κ. Μακρόν στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος (αναλυτικά).

H επίσκεψη Μακρόν λεπτό προς λεπτό:

Διαβάστε σχετικά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)