to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 03.11.2016

Κοινωνία

Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες: Ο 15χρονος Ανδρόνικος ξεκινά το δεύτερο μέρος του περίπλου της Λέσβου

Το δεύτερο μέρος του περίπλου της Λέσβου, με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος (τύπου optimist), ξεκίνησε πριν από λίγο ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας - Κοντός. Όπως είναι γνωστό, ο 15χρονος Ανδρόνικος πραγματοποιεί, από την περασμένη Δευτέρα, έναν δεκαήμερο περίπλου του νησιού, στέλνοντας με το δικό του τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο.


Κι αυτοί θαρρείς και του ανταπέδωσαν, όταν έφηβοι - συνομήλικοι του δηλαδή - και ασυνόδευτοι κατέβηκαν στην προκυμαία για να τον υποδεχτούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της διαδρομής του από τον Μόλυβο, μέχρι την πόλη της Μυτιλήνης. Με λουλούδια και ζωγραφιές, αλλά και με ανοιχτές αγκαλιές, τα παιδιά πρόσφυγες υποδέχτηκαν τον Ανδρόνικο και τον ευχαρίστησαν για την προσπάθειά του.

Μαζί τους και ο αντιδήμαρχος Λέσβου Στρατής Τζιμής, ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης Χαράλαμπος Ανιτσάκης (ο Όμιλος διέθεσε το μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος και τον προπονητή του Νίκο Παρίντα, που συνοδεύει τον Ανδρόνικο με το φουσκωτό του ομίλου) και πολίτες μέλη της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

   Ο 15χρονος ιστιοπλόος, έφτασε στην προκυμαία με καθυστέρηση λίγων ωρών λόγω του καιρού. Παρά την ταλαιπωρία του, όμως, διεμήνυσε για μια ακόμα φορά, προς όσους τον περίμεναν, ότι «οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί αλλά κυνηγημένοι συνάνθρωποί, κυνηγημένοι από την πείνα και τον πόλεμο και χρειάζονται, αλλά προπάντων αξίζουν την αλληλεγγύη μας».

   Σημειώνεται ότι σκοπός του Ανδρόνικου -γιος του Στρατή κόρακα, παλιού βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και σήμερα επικεφαλής τη παράταξης του κόμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της επιχειρηματία Μυρσίνης Κοντού- με τον ιστιοπλοϊκό περίπλου της Λέσβου που επιχειρεί σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, είναι, επίσης, να προβάλει την πατρίδα του τη Λέσβο. Θέλει, επίσης, να προβάλει το έργο της οργάνωσης νέων «Jougend Rettet» (Η Νεολαία Σώζει), της οποίας είναι το νεότερο μέλος. Η Jougend Rettet με ένα ψαροκάικο κατάλληλα εξοπλισμένο και αφετηρία τη Μάλτα σώζει ναυαγούς μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής.

dsc06041

Aπό την υποδοχή του Ανδρόνικου στον Μόλυβο (πηγή: ΕΡΤ)

   Σήμερα και λίγο πριν αναχωρήσει για το δεύτερο μέρος του περίπλου, τον Ανδρόνικο επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης, ο οποίος τον συνεχάρη για την προσπάθεια του.

   Αυτή τη στιγμή ο Ανδρόνικος Κόρακας Κοντός πλέει με κατεύθυνση το Πλωμάρι και ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί νότιοι άνεμοι. Διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν τον περίπλου και αναμεταδίδουν το εγχείρημα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)