to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 17.08.2022

Αθλητισμός

Στην κορυφή της Ευρώπης με ρεκόρ αγώνων ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου πετώντας στα 8.52μ.


Ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και το επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο, κάνοντας ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8.52μ.

Παράλληλα, έγινε μόλις ο τέταρτος που γίνεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τον τελικό με ένα μεγάλο μεν, άκυρο δε άλμα. Στο δεύτερο άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στα 8.23μ., για να πετάξει αμέσως μετά στα 8.35μ. στην τρίτη του προσπάθεια.

Εκεί έγινε το πρώτο ξεκαθάρισμα με τους Μπανίγκο, Γιούσκα, Άνιτς και Κίπλεσουντ να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους καταλαμβάνοντας τις τέσσερις τελευταίες θέσεις.

Φτάσαμε έτσι στην τέταρτη προσπάθεια όπου ο Μίλτος Τεντόγλου τελείωσε τον τελικό μια και καλή. Με το τεράστιο άλμα του στα 8.52μ. δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Στη συνέχεια δεν έκανε άλλο άλμα στον τελικό αφού ήταν αχρείαστο.
Τα άλλα μετάλλια κρίθηκαν μετά το τέλος του αγώνα αφού υπήρξε επανεξέταση του πρώτου άλματος του Ντιούκς το οποίο είχε αρχικά μετρηθεί στα 8,06 και τελικά ήταν οριακά άκυρο.

Έτσι, η δεύτερη θέση πήγε στον Μοντλέρ με 8,06μ. όσο έκανε και ο Ζουλς Πομερί.

Η τρομερή on air αντίδρασή του στην εξέταση του άλματος του Ντιουκς

Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει μας χάρισε ακόμα ένα απολαυστικό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό.

Την ώρα που μιλούσε ο τεράστιος Έλληνας άλτης είδε σε κάποιο μόνιτορ ότι η επανεξέταση του άλματος του Τζέικομπ Ντιουκς έδειξε ότι ήταν άκυρος με αποτέλεσμα ο Βρετανός να πέσει στην πέμπτη θέση από την δεύτερη που ήταν.

"Είναι άκυρο" είπε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος πάγωσε αρχικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Φυσικά, αυτό δεν απασχολούσε τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος θα ήταν πρώτος ακόμα και με το τρίτο καλύτερο άλμα του.

Τεντόγλου: "Έχω στο μυαλό μου τα 9 μέτρα, δεν μου ξεφεύγει το Παγκόσμιο"

Απολαυστικός, όπως πάντα άλλωστε, ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε ακόμη ένα show στη συνέντευξή του στην κάμερα της ΕΡΤ μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Ο 24χρονος άλτης του μήκους παραδέχθηκε πως όνειρό του είναι ένα άλμα στα 9 μέτρα και δήλωσε σίγουρος πως θα κατακτήσει ακόμα μία μεγάλη κορυφή, αυτή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 που θα γίνει στη Βουδαπέστη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίλτος Τεντόγλου:

"Ήταν πάρα πολύ καλός ο αγώνας για εμένα, έκανα αυτό που ονειρευόμουν, αυτό που πίστευα ότι μπορώ. Μεγάλο άλμα, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Μπορεί ο αθλητής το ρεκόρ του οποίου κατέρριψα να ήταν εδώ, λέτε να ήταν εδώ; Ήταν απίστευτο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, πραγματικά δεν υπάρχει κενή θέση.

Η κερκίδα στο μήκος ήταν γεμάτη από την οικογένειά μου, φίλους μου, από την εθνική ομάδα, τους ευχαριστώ πολύ, έκαναν φοβερή κερκίδα. Είπα πριν από τον αγώνα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, θα κερδίσω. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορείς να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πίσω. Από εκεί και πέρα έκανα ένα safe άλμα, στο 8μ.52 είχα άπνοια και λέω "εδώ είμαστε". Έπρεπε να το εξασφαλίσω, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βγει κόντρα αέρας, να βγει κρύο, έπρεπε να είμαι safe.

Ακόμη κι αν χάνω μερικούς αγώνες δεν έχει σημασία, γιατί είμαι σταθερά στο βάθρο, ακόμη και στα Diamond League, όλοι χάνουμε. Υπάρχει πολλή πίεση, είναι αρκετά δύσκολο αλλά το παλεύω και στους αγώνες μεταλλίου το γουστάρω πολύ. Σκεφτείτε ότι το πρώτο μου άλμα στον προκριματικό ήταν ένα μέτρο κάτω. Τώρα είχα σιγουριά με την φόρα μου, την έχω δουλέψει τόσο πολύ στο μυαλό μου που δεν μπορούσε να πάει κάτι λάθος. Έλεγα ok, αν έχει καλές συνθήκες, θα είμαι ok.
Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος, χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε διοργάνωση. Μπορούσα και στο Παγκόσμιο, αλλά είναι δύσκολο, εντάξει. Ήμουν δεύτερος, ok.

Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω".

Η κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8.52
  2. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,06
  3. Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06
  4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98
  5. Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 7.97μ.
  6. Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83
  7. Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82
  8. Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77
  9. Ρέινολτν Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7,66
  10. Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7.37
  11. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,36μ.
  12. Ίνγκα Κίπλεσουντ (Νορβηγία) -

Ο τέταρτος που κάνει back to back σε Ευρωπαϊκό

Μέλος μια κλειστής λίστας είναι πια ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο σπουδαίος Έλληνας ήταν απολαυστικός στον τελικό του μήκους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου κατάφερε έτσι να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Βερολίνο το 2018 και να γίνει μόλις ο τέταρτος που το καταφέρνει στο μήκος.

Οι τρεις προηγούμενοι ήταν οι Βίλεμ Λέχουμ (Γερμανία, 1934-38), ακολούθησε ο Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν ο οποίος αγωνιζόταν για την Σοβιετική Ένωση (1958-62) και τρίτος ο Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία) που είχε κυριαρχήσει το 2014 και το 2016.

Πηγή: Sport24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)