to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 25.02.2020

Πολιτική

Μιλτ. Χατζηγιαννάκης: Η ΝΔ αντιλαμβάνεται τον διάλογο με τους νησιώτες με όρους ΜΑΤ και βίας

“Χωρίς πραγματικό διάλογο και χωρίς καμία αποφόρτιση των νησιών, η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στους νησιώτες τα ΜΑΤ για να επιβάλλει τις αποφάσεις της”, σχολίασε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.


Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Ν.Δ. δεν είναι απλά παγιδευμένη στις ακροδεξιές προεκλογικές της εξαγγελίες για το Προσφυγικό, αλλά αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της στο θέμα, καθώς ενώ υπόσχονταν ότι θα αποφόρτιζε τα νησιά μέσα σε λίγες ημέρες, στην πράξη έχει αφήσει οκτώ σχεδόν μήνες να περάσουν και οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί δραματικά.

“Εφόσον η κυβέρνηση διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες επιστροφής, γιατί δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Ν.Δ. ότι παρέλαβε το πρόβλημα στις σημερινές του διαστάσεις. “Η Μόρια στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, όταν παραδώσαμε την κυβέρνηση, είχε 5.500 ανθρώπους, ενώ σήμερα διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες 25.000 ψυχές. Δίπλα σε μία πόλη 45.000 κατοίκων όπως η Μυτιλήνη η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ουσιαστικά μία δεύτερη πόλη.”

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε πως αυτό που επείγει τώρα είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, με μεταφορά των ευάλωτων ομάδων σε ανοικτές δομές που θα εξασφαλίζουν τις ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης στην ενδοχώρα.

“Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και κοροϊδεύει τους νησιώτες, ακόμα και για τα απαράδεκτα για εμάς και το Διεθνές Δίκαιο κλειστά κέντρα οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Εάν έρθουν άλλες 30.000 άνθρωποι το καλοκαίρι τι θα κάνουν;” κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)