to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 20.11.2017

Οικονομία

Στο Άμστερνταμ θα μεταφερθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων - Στην 7η θέση η Ελλάδα

Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νικητής αναδείχθηκε τελικά με κλήρωση, καθώς στο τελικό γύρο Μιλάνο και Άμστερνταμ συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 και ένα λευκό/άκυρο).


Ειδικότερα, πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, για τους οποίους το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα ότι θα μεταφερθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη ήταν οι τρεις πόλεις που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελλάδα συγκέντρωσε 10 βαθμούς και βρέθηκε στην έβδομη θέση μαζί με το Πόρτο. 

Στον τελικό γύρο τo Μιλάνο και το Άμστερνταμ ήταν οι χώρες που πέρασαν, καθώς στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας συγκέντρωσαν 12 και 9 ψήφους αντίστοιχα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αποκλείστηκε η Κοπεγχάγη, συγκεντρώνοντας 5 ψήφους.

Ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά από την απήχηση

Ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «αξιοπρεπή» την έβδομη θέση που έλαβε τελικά η υποψηφιότητα της Αθήνας, ενώ σχολίασαν ότι εξ αρχής η στρατηγική της Ελλάδας στηρίχθηκε στην αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε και μέσω Twitter, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελλάδα στο δεύτερο και τον τρίτο γύρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στήριξε το Μιλάνο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)