to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μίλαν: Ανακοινώθηκε η πώληση στη RedBird Capital Partners

Η RedBird θα γίνει η νέα μεγαλομέτοχος της Μίλαν, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος το πρωί της Τετάρτης.


Η αλλαγή σελίδας στη Μίλαν συμφωνήθηκε οριστικά και μόνο τα τυπικά απομένουν ώστε μεγαλομέτοχος του συλλόγου να γίνει η εταιρία RedBird Capital Partners.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ανακοίνωσαν τη συμφωνία της ιδιοκτήτριας εταιρίας Elliott Advisors UK Limited με την επενδυτική φίρμα η οποία εδρεύει επίσης στη Νέα Υόρκη για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρίες κατέληξαν σε "οριστική συμφωνία", με την αγοραπωλησία να ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι και όχι αργότερα από τον Σεπτέμβριο.

"Η συμφωνία, η οποία αποτιμά το σύλλογο στα 1.200.000.000 ευρώ, θα διατηρήσει την Elliott σε ρόλο μικρομετόχου και με θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο", προσθέτει η ανακοίνωση.

"Είναι τιμή μας να αποτελούμε μέρος της ένδοξης ιστορίας της Μίλαν και ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ρόλο στο επόμενο κεφάλαιο του συλλόγου, καθώς επιστρέφει στην κορυφή του ιταλικού, ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γκόρντον Σίνγκερ και όλη την ομάδα της Elliott για την εκπληκτική δουλειά που έκαναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ανασύνταξη της Μίλαν και την επάνοδό της στο σημείο όπου δικαιούται να βρίσκεται, την κορυφή της Serie A. Η επενδυτική φιλοσοφία της RedBird και η πορεία της ως ιδιοκτήτρια ομάδων έχει δείξει ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να είναι επιτυχημένοι στον αγωνιστικό χώρο και βιώσιμοι εκτός. Ευελπιστούμε σε μία μακροπρόθεσμη συνεργασία με το σύλλογο, τη διοικούσα ομάδα και τους φιλάθλους της Μίλαν σε όλο τον κόσμο, ώστε να συνεχίσουμε να εκτοξεύουμε τη Μίλαν τα επόμενα χρόνια", ανέφερε ο ιδρυτής και επικεφαλής της RedBird, Τζέρι Καρντινάλε.

Ο ομόλογός του της Elliott, η οποία πλέον θα μείνει με το 30% των μετοχών, υπερθεμάτισε: "Όταν η Elliott απέκτησε τη Μίλαν το 2018, υιοθετήσαμε ένα σύλλογο με εκπληκτική ιστορία, αλλά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μία μέτρια αθλητική απόδοση. Το πλάνο μας ήταν απλό: να δημιουργήσουμε οικονομική σταθερότητα και να επιστρέψει η Μίλαν εκεί όπου ανήκει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σήμερα, πιστεύω ότι έχουμε πετύχει και τα δύο. Καθώς κάνουμε αυτήν τη μετάβαση στο νέο κεφάλαιο της Μίλαν, θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια μας και πάνω απ' όλα την ευγνωμωσύνη για τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε με κάθε μέλος της οικογένειας της Μίλαν. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς".

tags: Μίλαν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)