to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 18.01.2013

left.gr

Κοινωνία

Μικροκομματική η στρατηγική της έντασης της δημοτικής αρχής του Ρεθύμνου κατά των αριστερών παρατάξεων

Δελτίο Τύπου της Ενναλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου


Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση για το 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου στις 17/1/2013, η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος φάνηκε ότι υιοθετούν την στρατηγική της έντασης κατά των αριστερών δημοτικών παρατάξεων. Με αφορμή την ενημέρωση που ζήτησε στο ΔΣ ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος  της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου» κ. Γ. Βλαστός για την καθυστέρηση των προσλήψεων νηπιαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τον κ. Γ. Βλαστό ως «κουκουλοφόρο ανακριτή όπως κάποιοι στην Βουλή!». Στην συνέχεια, με αφορμή την κριτική που άσκησαν οι αριστερές παρατάξεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρεθύμνου του 2013, η δημοτική αρχή προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά των αριστερών δημοτικών συμβούλων επειδή δεν κατανοούν την «κοσμογονία έργων» που γίνονται στον Δήμο και καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα (με σχόλια του Δημάρχου όπως: «δεν διαμαρτύρεστε όταν ο Τσίπρας συναντιέται με τον Φούχτελ»).


Παρακολουθούμε εκ μέρους  της δημοτικής αρχής ένα αγωνιώδη επικοινωνιακό βομβαρδισμό για δήθεν μεγάλη αύξηση των έργων στον Δήμο εν μέσω μνημονίου, που θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο δημοτικών εκλογών. Η «Εναλλακτική Κίνηση» καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί θεωρεί –παρά τα όποια θετικά του στοιχεία- ότι είναι πίσω από τις ανάγκες της πόλης και ιδιαίτερα στα  θέματα της διαχείρισης/ανακύκλωσης των απορριμμάτων, του περιφερειακού οδικού άξονα και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.


Η άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου που φαίνεται ότι εγκαινιάζει η δημοτική αρχή με τις επιθέσεις στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υποδηλώνει το άγχος της να κρατηθεί στην δημοτική εξουσία με δεδομένη την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον Δήμο Ρεθύμνου στις βουλευτικές εκλογές, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει, αλλά και την τραγική εικόνα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στενού πολιτικού φίλου του Δημάρχου Ρεθύμνου. Μήπως η υιοθέτηση της κυβερνητικής έμπνευσης στρατηγικής της έντασης απέναντι στην Αριστερά εξυπηρετεί εκτός των άλλων και τον στόχο να στηριχθεί η παρούσα δημοτική αρχή και επίσημα πλέον από τη ΝΔ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;


Η «Εναλλακτική Κίνηση» δεν θα συμβάλλει στην στρατηγική της έντασης που υπηρετεί το κομματικό σχέδιο της δημοτικής αρχής για να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο κάστρο που του απόμεινε στο Ρέθυμνο, που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Με σεβασμό στην δημοκρατία, θα συνεχίσουμε να ασκούμε τον ρόλο μας ως θεσμική και κινηματική αντιπολίτευση και να προβάλλουμε την ενωτική αριστερή οικολογική προγραμματική μας πρόταση για τον Δήμο Ρεθύμνου μαζί με τους πολίτες. Καλούμε την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει την στρατηγική της μικροκομματικής έντασης και να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου σεβόμενη τους δημοκρατικούς κανόνες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)