to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 26.04.2021

Οικονομία

Μικρή αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης σήμερα, καθώς βελτιώνεται το κλίμα στις διεθνείς αγορές και ενισχύεται η αίσθηση ότι τα χειρότερα πιθανόν να έχουν περάσει για την οικονομία που επλήγη από τον κορονοϊό.


Αν και οι αγορές των ομολόγων σταθεροποιήθηκαν από τις πωλήσεις που είχαν σημειωθεί, με αιχμή τις ΗΠΑ, νωρίτερα φέτος, η βελτίωση των οικονομικών δεικτών και της πορείας των εμβολιαστικών προγραμμάτων έχουν αρχίσει να ασκούν κάποια πίεση στο κόστος δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης.

Τις τελευταίες εβδομάδες επιταχύνθηκαν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, με τις μεγάλες χώρες της ΕΕ να προχωρούν τους εμβολιασμούς με ρυθμό αντίστοιχο με αυτό της Βρετανίας. Η ΕΕ αναμένεται να πετύχει τον στόχο της για εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη NatWest Markets.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης στο -0,24%, κοντά στο υψηλό επίπεδο επτά εβδομάδων που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η απόδοση των 30ετών τίτλων διαμορφώθηκε στο 0,31%, κοντά στο υψηλό επίπεδο ενός και πλέον έτους της περασμένης εβδομάδας.

Οικονομολόγος της Western Asset ανέφερε ότι η ανοδική τάση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων αναμένεται να είναι σταδιακή, εναρμονισμένη με τη συνολική εικόνα της ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την Παρασκευή το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα 'BB', επικαλούμενος τις ελπίδες μίας ταχείας βελτίωσης των οικονομικών και δημοσιονομικών επιδόσεων της χώρας καθώς θα υποχωρεί ο δυσμενής αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο κατά μία μονάδα βάσης στο 0,90%, σε αντιστοιχία με τους τίτλους άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)