to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 27.01.2020

Διεθνή

Μικρή αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά την πυρπόληση χθες Κυριακή από ομάδα διαδηλωτών του λόμπι ενός νεόδμητου κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο οι αρχές σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού


Μηχανισμός που φέρεται ότι ήταν μια μικρής ισχύος αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σήμερα σε γενικό νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς παρά μόνον την προσωρινή απομάκρυνση ορισμένων ασθενών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά την πυρπόληση χθες Κυριακή από ομάδα διαδηλωτών του λόμπι ενός νεόδμητου κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο οι αρχές σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για εξάπλωση του ιού στο Χονγκ Κονγκ μετά το ξέσπασμά του στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ συγκλονίζεται εδώ και επτά μήνες από μαζικές διαδηλώσεις που επικεντρώνονται στη σχέση του με την ηπειρωτική Κίνα, με την οργή των διαδηλωτών να πυροδοτείται από μια, σύμφωνα με τους ίδιους, αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε τουαλέτα στο Caritas Medical Centre γύρω στις 02:30 πμ τοπική ώρα, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η μονάδα πυροτεχνουργών βρήκε μηχανισμό που "φέρεται ότι ήταν βόμβα, μέσα σε τουαλέτα", προσθέτει η αστυνομία.

"Αυτοί συνέλεξαν κομμάτια του φερόμενου εκρηκτικού μηχανισμού για περαιτέρω εξέταση και απομάκρυναν περίπου 20 ανθρώπους μεταφέροντάς τους σε ασφαλές μέρος. Κανένας δεν τραυματίστηκε", καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Το κίνητρο για την έκρηξη αυτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Τις τελευταίες ημέρες φιλοδημοκρατικοί βουλευτές, ακτιβιστές και μια ένωση ιατρικού προσωπικού έχουν διατυπώσει αιτήματα να κλείσει το Χονγκ Κονγκ τα σύνορά του με την ηπειρωτική Κίνα για την πρόληψη μιας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού εκεί.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι απαγόρευσε την είσοδο στους κατοίκους της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού. Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ απέρριψε την περασμένη εβδομάδα ένα κλείσιμο των συνόρων ως ακατάλληλο και πρακτικά αδύνατο.

Το Χονγκ Κονγκ έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής 8 κρούσματα του νέου κοροναϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο 81 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)