to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 28.02.2020

Πολιτική

Α. Μιχαηλίδης: Συμπεριφορά παρακρατικών από τα ΜΑΤ κατά την αναχώρησή τους από τη Χίο

«Η αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί συνοδεύτηκε από ακραίους τραμπουκισμούς σε βάρος πολιτών της Χίου και των περιουσιών τους. Τα όργανα μιας συντεταγμένης, υποτίθεται, πολιτείας έδρασαν ως παρακρατικές δυνάμεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση του Α. Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ στη Χίο και τον κυβερνητικό σχεδιασμό:

Η αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί συνοδεύτηκε από ακραίους τραμπουκισμούς σε βάρος πολιτών της Χίου και των περιουσιών τους.  Τα όργανα μιας συντεταγμένης, υποτίθεται, πολιτείας έδρασαν ως παρακρατικές δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό καταδικάστηκε ακόμη και από τα συνδικαλιστικά όργανα των λιμενικών, οι οποίοι δέχτηκαν ανάλογες συμπεριφορές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν έχει αποστεί ούτε εκατοστό από τις διακηρυγμένες, απαράδεκτες επιλογές της, τις οποίες προσπάθησε να επιβάλλει με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο.

Ο υπουργός της και βουλευτής Χίου συνεχίσει να προκαλεί την κοινωνία της Χίου, περιφερόμενος κατά τη συνήθη τακτική του στα τηλεπαράθυρα, μιλώντας για συνάντηση ακροδεξιών και ακροαριστερών στη Χίο και αναζητώντας υποκινητές.

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί κανείς ότι η απεχθής πολιτική τους απορρίπτεται από το σύνολο το κοινωνίας και ότι αιματοκύλισαν δύο νησιά με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η εξαγγελθείσα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα νησιά δεν έχει να προσφέρει τίποτα εάν δεν προηγηθεί η ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη περιοχών και η ακύρωση των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Είναι βέβαιο ότι ο χιώτικος λαός, ενωμένος, μακριά από μισαλλόδοξες, διχαστικές και ακραίες συμπεριφορές, θα συνεχίσει και στο μέλλον τον αγώνα του, παρά τις όποιες προσπάθειες κάποιων να τον υπονομεύσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)